AKED 10'uncu Yılını Kutladı

AKED (Akademi Kültür ve Eğitim Derneği) 10'uncu kuruluş yıldönümünü Cumhuriyetin 100'üncü yılı coşkusu etkinliğiyle birleştirerek bir kokteylle kutladı.

TAKİP ET

Programa kurum müdürleri ve yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum üyesi temsilcileri, öğrenciler, dernek üyeleri ve davetli birçok isim katıldı. Etkinlik Derneğin 10 yıllık bilgilendirme sunumuyla başladı. Suzan Avanoğlu yaptığı açılış konuşmasında öncelikle derneğin kurucusu olan ve dernekte büyük katkıları olan, Pandemi sürecinde kaybettiğimiz eşi Orhan Avanoğlu'nu anarak başladı. Avanoğlu konuşmasında; “AKED olarak geldiğimiz noktada, ülkemize AB düzeyinde ve yerel düzeyde hazırlamış olduğumuz projelerle büyük bir bütçeyi taşımış olmanın haklı gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu 10 yıl boyunca bu başarıyı ortaya koymamızda yanımda olan dernek üyesi arkadaşlarıma destekleri için çok teşekkür ediyorum. AKED 10 yıl boyunca hedef kitlesi özellikle dezavantajlılar olan pek çok proje üretti. Engelliler, kırsal kesimde yaşayan kadınlar ve dezavantajlı kesimlere yönelik projeler hazırlayarak topluma katkı sağlamayı amaçladık. Yerel düzeyde eğitim, gençlik ve spor konularında alanında uzman kişilerle verdirdiğimiz seminer ve konferanslarla Kastamonu halkının bilinç düzeyini artırmayı amaç edindik” dedi.

‘Sivil Düşün Projelerimizi Hayata Geçirdik'

Avanoğlu konuşmasında kabul edilen ve başarısıyla öne çıkan projelerine de değinerek; “Yapmış olduğumuz Erasmus + Spor projemizle çevrenin korunması ve spor yaparken çevrenin temiz tutulmasının önemini vurguladık. Aile, Dil Diyalektiği, Köylü Kadınlar - Şehirli Kadınlar, Engellilerin Sanatla Topluma Adaptasyonu gibi konularda projeler yaptık. Yerel Düzeyde PRODES programı kapsamında Sanattan Kazanca Kadın Emeği ve Pandemide Öğretmenlerin Sorunlarının Giderilmesi başlıklı Sivil Düşün projelerimizi hayata geçirdik. Üyelerimize sosyal aktiviteler, geziler, kahvaltı ve piknik aktiviteleri düzenleyerek üyeler arası işbirliği ve iletişimi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Projelerimize Start Vermiş Durumdayız'

Dernek olarak üzerinde çalıştıkları ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgi veren Avanoğlu, “Sağlıklı Beslenme ve Akdeniz Diyeti başlıklı Erasmus+, Spor ve Dijital Tarımla Girişimci Kadınlar başlıklı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi projelerimize start vermiş durumdayız. Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı Çerçevesinde başvurusunu yaptığımız 4 milyon 200 bin Euro bütçeli Kastamonu Turizminin Geliştirilmesi başlıklı projemiz içinde sonuç beklemekteyiz” dedi.

Avanoğlu konuşmasının sonunda dernek olarak yaptıkları proje çalışmaları sürecinde kendilerine destek olan birçok kuruma teşekkür ederek; “Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürürü Sayın Yavuz Selim Şimşek ve Müdür Yardımcısı Pınar Taşkıran Başbilen hanımefendiye özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından dernek tarafından 10 yıllık süreçte gerçekleştirilen projeler ve etkinliklere dair bilgiler sunuyla katılımcılara aktarıldı. Sunumun ardından Dernek Başkanı Suzan Avanoğlu ve Doç. Dr. Adem Yılmaz'a dernek yönetimince başarılı gayretleri karşılığında hazırlanan plaketler, Kastamonu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürürü Yavuz Selim Şimşek tarafından takdim edildi. Daha sonra etkinliğin diğer bölümü için katılımcılar müzik dinletisi ve ikram bölümüne davet edildi. Derneğin 10'uncu yıl pastası kesilerek davetlilere ikram edildi ve geceye devam edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme