AK Parti Milletvekili Uluay: 'Projelerle İlgili Çalışmalar Son Sürat Devam Ediyor'

AK Parti Milletvekili Halil Uluay, Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Halk Eğitim Merkez'inde düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

2023 seçimlerinden sonra devam eden birkaç tane proje olduğunu ve hızlı bir biçimde gözden geçirildiğini belirten AK Parti Milletvekili Halil Uluay; "2023 seçimlerinden sonra devam eden birkaç tane proje vardı. Bunlar, hızlı bir şekilde ele alınıp gözden geçirildi. Bunlara ilaveten birçok proje hayata geçirildi. Bunların en önemlileri Araç-İhsangazi bölgesinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi. Kastamonu Devlet Hastanesi'nin mevcut halinin gözden geçirilip yerine Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı hastanenin inşaatı ile ilgili çalışmalar. Tarım Lisesinin kurulması. Yine OSB ile bağlantılı olarak demiryolunun OSB'ye iletilmesiydi. Ama maalesef bir kısmı ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, bir kısmı depremde yaşadığımız sıkıntılar, bir kısmı savaştan ve pandemi ile birlikte gelen sıkıntılar olmak üzere bunların tamamını bir anda gerçekleştirmek mümkün olmadı. Bunlarla ilgili çalışmalar son sürat devam ediyor. Bir deprem yaşadık. Deprem bölgesi dediğimiz yer Kastamonu ile İstanbul arası kadardır. Bu alan deprem dolayısıyla zarar gördü. Kastamonu İstanbul arasını 12 sefer gidip gelme mesafesinde olan bir alan. Bu coğrafyada hizmet etmeye çalışıyoruz. Allah'a şükür biz vatandaşlarımızı hiçbir zaman mağdur etmedik. Bu yılda İnşallah oradaki eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz "ifadelerine yer verdi.

'Bilgi Sahibi Olmadan Burada Muhalefet Yapmaya Çalışıyolar'

Milletvekili Halil Uluay konuşmasında geçtiğimiz günlerde Kastamonu'ya gelen CHP'nin gölge Milli Eğitim Bakanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'a değinerek; "Geçtiğimiz günlerde Kastamonu'ya CHP gölge Milli Eğitim Bakanı geldi. Klasik CHP zihniyetini burada da gördük. Bilgi sahibi olmadan burada muhalefet yapmaya çalışıyorlar. Ellerine yüzlerine de bulaştırıyorlar. Kastamonu'da aşağı yukarı ortaöğretimdeki ilkokul ortaokul ve lisedeki okulların neredeyse tamamına yakını yeniledik. Bu yenileme çalışmasının içerisinde de yenilenen okulların öğrencileri bu okullarda eğitim gördüğü. Bu sene itibariyle de herkes kendi okuluna geçti. Yine Göl Öğretmen Okulu vardı daha önceden. Eskisi Göl Enstitüsü'ne dayanıyordu. 'Onun yeri şu an başka kurumlar tarafından kullanılıyor' diyor. Halbuki şu an Tarım Lisesi yapılmak üzere ayrılmış durumda. Milli Eğitim'e tahsis edilmiş durumda. Yaklaşık 230 dönüm yer. Yakın zamanda inşallah orada da Tarım Lisesi ilimize kazandırılacak" dedi.

'Bizim Kendilerine Tavsiyemiz CHP'yi Biraz Değiştirmeleridir'

Konuşmalarına devam eden AK Parti Milletvekili Halil Uluay; “Klasik CHP ile ilgili genel siyasette karşılaştıklarımızı maalesef gelip bir kısmını da ilimizden dile getirdiler. Biz bunların tamamına anlık olarak cevap vermek istemiyoruz. Cevap vermeye de layık olarak görmek istemiyoruz ama sanki biz cevap vermeyince haklılarmış da biz cevap veremiyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Sayın Bakanımızın alanına çok girmek istemiyorum ama orada benimle ilgili bir konu olduğu için kısaca değinmek istiyorum. 'Orman teşkilatının hiç uçağı yok' dediler. Biz de çıktık; '26 tane uçak 105 tane helikopter var. Bunları görmüyorsunuz. Sonuçta büyükşehir sorumluluk sahası il sınırlarıdır. Ormanları da kapsar. O zaman orman yangınlarının çıktığı bu büyükşehirler sizin iktidarınız var orada. Siz alsaydınız uçakları' dedik. Buna cevap olarak verdikleri 'Halil Uluay gölge boksu yapıyor' oldu. Aslında gölge boksunun ne demek olduğunu da bilmiyorlar ama cevap verme yerine sloganların arkasına sığınarak muhalefet yapmaya devam ediyorlar. İnşallah Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da halkımız bu sloganların, yalanların arkasına sığınarak yapılan muhalefeti görecektir. 'CHP gelecek, Türkiye değişecek' diyorlar. Türkiye Allah'a şükür 22 yıldır gelişmeye devam ediyor. Bizim kendilerine tavsiyemiz CHP'yi biraz değiştirmeleridir. Sayın bakanımız az önce benim bahsetmiş olduğum bütün projelerin arkasındadır. Bahsetmiş olduğumuz projelerin tamamı bakanımızın destekleriyle yürümektedir. Milletvekilinin il başkanının ilin diğer siyasilerin aylarca günlerce belki yıllarca yerine getiremediği projeleri bir bakanın telefonuyla, iktidarını yerelde ortaya koymasıyla bir anda nasıl çözüldüğünü biz biliyoruz. Bunları da sizlerle zaman içerisinde paylaşıyoruz. Ben bu manada Sayın Bakanımıza ilimiz adına gerçekten teşekkürlerimi arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme