Ağız Ve Diş Sağlığı'nda Yaşam Desteği Eğitimi Verildi

Kastamonu'da,  diş hekimlerine ve personellere yönelik olarak, olası karşılaşılabilecek her türlü olumsuzluklara karşı Temel Yaşam Desteği ve CPR (Kardiyopulmoner Resüsitasyon) eğitimi verildi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp uzmanı Dr. Sinan Görgülü tarafından, diş hekimlerine ve personellere yönelik olarak, olası karşılaşılabilecek her türlü olumsuzluklara karşı Temel Yaşam Desteği ve CPR (Kardiyopulmoner Resüsitasyon) eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; “CPR uygulaması kalbin ve solunumun aniden durması gibi acil vakalarda uygulanan yöntemlerin bütünüdür. İnsanlarda kalp durması ya da nefes alamama gibi durumlarda en geç dört dakika içinde CPR uygulaması yapıldığında, hastalar sorunsuz şekilde hayata geri dönmektedir. Acil durumlarda, en kısa sürede bilinçli olarak CPR uygulamasına başlanırsa kalıcı bir hasar olmadan hastayı kurtarma şansı yüksektir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde verilen Eğitimle, teorik bilgilendirmenin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de diş hekimlerimiz ve sağlık personellerimizin bilgilerini pekiştirmesi sağlanmıştır. Eğitimlerimiz sağlığın her alanında kesintisiz olarak devam etmektedir” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme