Ağaç İşleri, ahşabı Türkiye'ye sevdirecek
Ağaç İşleri Odası ile SFC Entegre Orman Ürünleri Fabrikası’nın ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftar yemeği programı önceki akşam gerçekleştirildi. Programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda esnafta katıldı. İftar programında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Milletvekili Adayları Hasan Baltacı, Ayşegül Soylu Muslu, Devrim Ezgi Özalp da yer aldı. İftar...
Ağaç İşleri Odası ile SFC Entegre Orman Ürünleri Fabrikası'nın ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftar yemeği programı önceki akşam gerçekleştirildi.
Programa sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda esnafta katıldı. İftar programında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Milletvekili Adayları Hasan Baltacı, Ayşegül Soylu Muslu, Devrim Ezgi Özalp da yer aldı.
İftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan Ağaç İşleri Odası Başkanı Ergün Can, programa katılan herkese teşekkürlerini sundu. Can, yemek duasını da kendisi yaptı.
'BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ'
SFC Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu da program da bir konuşma yaptı. SFC'nin yanı sıra Kastamonu Entegre'nin de kurucularından olan Sami ve Fuat Ceritoğlu'nu anarak konuşmasına başlayan Ömer Gülamoğlu: 'İlimiz ekonomisine böylesi dünya lideri iki firmanın kazandırılmasına vesile oldukları için kendilerine bir kez daha şükranlarımızı arz ederiz, Allah rahmet eylesin. SFC 1976'da Kastamonu'da üretime başladı ve Kastamonu istihdamına büyük katkı sağladı. Firmamız ve tesislerimiz hepimizin de malum olduğu gibi ilimiz, ülkemiz ve hatta bölge ülkeleri içerisinde sektöründe lider; entegre olduktan sonra dünya da ilk sırada yer alan konumdadır. Bu bilinçle çevreye duyarlı tesislerini her geçen gün Dünya standartlarında yenileyen, sektörün ihtiyaç ve çeşitliliğine göre yeni tesisleri devreye alabilen durumdadır. İstihdam dendiğinde firmamız, ilimiz ve ülkemiz için hiç de küçümsenmeyecek derecede doğrudan yatırımları esnasında yerine göre günde bin 400 kişiye istihdam sağlayan dev bir tesis olmanın haklı gururunu hepimize yaşatmaktadır. Böyle bir tesis sermaye sahiplerinin değil herkesin, hepimizindir. Bunu da hepimiz biliyor ve sahipleniyoruz. Ancak bu gibi sektör tesislerinin sürdürebilirliği siz değerli sanatkar esnafımızın elindedir. Sizler ne kadar çok çalışır, ilerler ve sürekli kapasitenizi artırırsanız bu tesislerde o derecede büyür ve istihdam yaratmaya devam eder' diye konuştu.
'KASTAMONU OLARAK, AHŞABI TÜM TÜRKİYE'MİZE SEVDİRMELİYİZ'
2018 yılının Kastamonu'da ahşap sektörü için bir milat olduğunu kaydeden Ömer Gülamoğlu; 'Neden diye soracak olursanız; 3 Ekim 2018 tarihinde sekizincisini düzenleyeceğimiz Ahşap Fuarı, Sayın Valimiz, Sevgili Başkanımız ve bürokratlarımızın çabaları ile ilimize kazandırılmış Türk Dünyası Kültür Başkenti olması münasebetiyle gelmesini beklediğimiz çok sayıda ziyaretçinin olacağındandır. Lütfen bu fırsatı iyi değerlendirelim ve hazırlanalım, bazı şanslar bir kere gelir. Artık Kastamonu'nun, ahşap ve ahşap ustalarının bolca yetiştiği bir il olarak anılması en büyük arzumuzdur. Kastamonu olarak, ahşabı tüm Türkiye'mize sevdirmeliyiz. Çünkü bugün Dünya da baktığımızda ahşap yapı ve bu yapılarda ahşabın kullanım oranları Amerika'da yüzde 85-90, Almanya'da yüzde 80-85, Fransa'da ise yüzde 70-75 civarındadır. Gelişmekte olan ülkelerde ise bu oran 1995-2017 yılları arasında ortalama yüzde 60'dır. Bizlere bu noktada büyük görev düşmektedir. Bu görevi sevgili Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, ahşap yapıları tekrar ayağa kaldırarak ekibi ile beraber zaten başlatmış durumdalar, kendilerine minnettarız ve teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.