7 Ekskavatör Hizmete Alındı

İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan risk azaltma faaliyetleri kapsamında dere ıslahı çalışmalarına dair iş birliği protokolü gereği Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü'ne 7 adet ekskavatör verildi.

Törende konuşan AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci; “Yatırımcı Bölge Müdürlüklerinin ilimizde bulunması Kastamonu için büyük bir şans. Bu yatırımların buraya gelmesinde vesile olanlara teşekkür ediyorum. Çünkü hem ekonomiye katkıları, hem kamu yatırımlarının ilimize daha kolay ulaşmasına vesile oluyorlar, hem de istihdam noktasında ilimiz güçlenmiş oldu. DSİ'de gözbebeği kurumlarımızdan bir tanesi. Hem ekonomiye katkıları, hem mühendisler, bürokratlar bazında şehrimizin sosyal hayatına katkıları gerçekten çok kıymetli. Özellikle Bozkurt sel felaketinde ve daha sonra yaraların sarılması aşamasında DSİ'nin önemi tabii ki tartışılmaz. Değişen iklim şartları bize gösteriyor ki, farklı doğal afetleri lokal bazda yaşıyor olmamız, bize önümüzdeki dönemde DSİ'nin çok daha fazla önemli olacağını, çok daha fazla katkı sunacağını aşikar bir şekilde göstermekte. Bugün törene de bu gözle bakmak lazım” diyerek DSİ'ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

‘Güçlenerek Devam Edeceğiz'

AK Parti Milletvekili Halil Uluay ise; “Yeni makinelerin ilimize kazandırılmasından dolayı mutluyuz. Bozkurt başta olmak üzere ilçelerimiz sel felaketine maruz kaldı. İnşallah daha korunaklı, daha güvenli yerleşim yerlerin oluşturulması için bu teçhizata ihtiyacımız vardı. Daha da güçlenerek devam edeceğiz. Dünyanın içinden geçtiği ekonomik sıkıntılar döneminde ilimize bu makinelerin kazandırılması ayrıca dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘Çok Ciddi Bir Açığı Kapatacağından Eminim'

Vali Meftun Dallı, programa katılanları selamlayarak; “Afetlerin öncesinde yapılması gereken hazırlıklar var ki, işin en önemli kısmı budur. Afet anında yapılacak işler var. Bir de afet sonrasında ortaya çıkan hasarı telafi etme, kayıpları bir an önce ortadan kaldırma, yol vs. gibi çalışmalar var. Kepçelerimiz makinalarımız bu üç aşamada da son derece lazım olan şeyler. O nedenle 8'i Zonguldak, 7'si Bartın, 7'si de Kastamonu olmak üzere toplam 23 adet ekskavatör verildi. Bu makinelerimizin mülkiyeti AFAD'ta. DSİ teşkilatımıza bu makinelerin kullanımı verildi. İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çok ciddi bir açığı kapatacağından eminim. İnşallah bu aletler hem desteğimizin hem hepimizin elini kuvvetlendirecek. Tabii duamız odur ki bu aletleri hiç ihtiyacımız olmasın. Allah her türlü afetten felaketten ilimiz özelinde yangın ve sellerden hepimizi muhafaza etsin. Bu dua her gün ettiğimiz dua. Ama hazırlıklarımızı dört dörtlük yapmak ve böyle bir olay vuku bulduğunda da en hızlı şekilde müdahale etmek de son derece önemli. Hayırlı uğurlu olsun DSİ'mize Kastamonu'ya. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, AFAD'a DSİ'ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından hizmete alınan araçlar incelendi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme