50 Arı Yetiştiricisi Ana Arı Yetiştirecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından fonlanan Ana Arı Yetiştiriciliği Projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Arı Yetiştiricilerinin en önemli sorunlarından olan ana arı ihtiyacının işletmelerde yetiştirilmesi amacı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü ortaklığı ile hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından fonlanan Ana Arı Yetiştiriciliği Projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kastamonu arıcılarının ana arı üretimine yönelik daha etkin bir şekilde çalışmalarını sağlayacak ve bölgemizin arıcılık potansiyelini artıracak olan bu projenin bütçesi 702 bin TL olup, bunun 564 bin TL'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fonlandı. Proje kapsamında, 50 arı yetiştiricisine toplam 750 adet üstten yemlikli arı kovanı, binadet ana arı kafesi, 250 adet larva transfer kalemi, 500 adet metal ana arı ızgarası ve 50 adet ana arı işaretleme kalemi gibi ekipmanlar dağıtıldı.

İl Müdürlüğümüz Güray Koçak Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kapanış toplantısına, İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ümit Karataş, teknik personel ile arı yetiştiricileri katıldı.

Toplantıda Projede emeği geçen proje ekibi Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, Yüksek Ziraat Mühendisi Ferhat Özgövercikli, Ziraat Mühendisi Kadir Çavdar ve Ziraat Mühendisi Harun Demirci ile Kurs eğitmeni Yüksek Ziraat Mühendisi Ümit Karataş'a, İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cem Başar tarafından plaket takdim edildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme