45 bin Etiyopyalı bağışlardan yararlandı

Deniz Feneri Derneği Temsilcisi Halit Bitkin, dernek olarak Kurban Bayramı'nda yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Bayramı Etiyopya'nın Jinka bölgesindeki vatandaşlar ile geçirdiklerini anlatan Bitkin, Kastamonu'daki bağışçıların verdiği bağışlarla bölgede kurban ve un çalışması yaptıklarını söyledi.

“KASTAMONU'DAKİ BAĞIŞÇILARIMIZIN EMANETLERİNİ BİRİNCİ ELDEN TESLİM ETTİK”

Bölgede 131 kurban kestiklerini ve 1500 un götürdüklerinin bilgisini veren Bitkin; “125'i büyükbaş 6'sı küçükbaş olmak üzere kurban kestik. Bağışçılarımızın emanetini bu coğrafyaya teslim ettik. Hayvanın derisini dahi oradaki insanların yediğini gördük. Çok sıcak bir coğrafya, cep telefonlarıyla çekim yaparken sıcaktan kapandığına şahit olduk. Son derece mağdur ve muhtaç insanlar. Başkasının derdini görmeyince kendi derdimizi dert zannediyoruz ama onların evleri, köyleri, eğitimi, sağlığı yok. Yok adına neyi konuşsak her şey var. Etiyopya ekvator çizgisinin üzerinde olduğu için gece ve gündüz 12 saat. Yani sabah 06.00'da aydınlanıyor hava, akşam 18.00'da kararıyor. Yaşam birçok yönden bu coğrafyada zor. Bu coğrafyada yaşayan insanlara Kastamonu'daki bağışçılarımızın bizdeki emanetlerini birinci elden teslim ettik. ‘İyi ki gitmişiz' diye bileceğimiz bir coğrafya” diye konuştu.

“45 BİN CİVARINDA VATANDAŞ BAĞIŞLARDAN YARARLANDI”

Etiyopya'da 9 gün kaldıklarını dile getiren Bitkin; “Oradaki vatandaşlara ‘yoksul' diyerek durumu anlayamayız. Elektrik ve suyun olmadığı, içme suyunun 50 kilometreden getirildiği, getirilemediği zamanlarda tuzlu suyun içildiği bir yer. Oradaki aileler de geniş olduğu için 45 bin civarında vatandaş, Kastamonu'daki hayırseverlerin emanetlerinden yararlanmış oldu. Mazlum insanların beklediği tek millet var o da Türk milleti. Bizden başka böyle bir hassasiyeti olan başka ülke yok” dedi.

“İLİMİZDE SÜREKLİ AÇIK OLAN BİR KAPIMIZ VAR”

Kastamonu'da da kurban çalışmaları sürdürdüklerini belirten Bitkin; “Pay getirenler oldu, o payları da il ve ilçelerimizde dağıttık. Bu, önümüzdeki günlerde de devam edecek, 150 paket et dağıtımı gerçekleştireceğiz. Giyim mağazamızda aktif bir şekilde hizmete devam ediyor. İlimizde de sürekli açık olan bir kapımız var. İnsanların ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun içinde acil ihtiyaçlar da dahil. Malum ülkemizde büyük bir afet geçirdik ve yurtdışı çalışması yapmayı düşünmüyorduk ama bağışçılarımızın yoğun istek ve katkılarıyla devam etmek durumunda kaldık. Ayrıca Kastamonu'daki bağışçılarımızın destekleriyle su kuyusu çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anda Şehit Nihat Karakoca için Mali'de su kuyusu çalışmamız var. Bugüne kadar açtığımız su kuyusu da 92, Mali'de açılacak olan ile de bu sayı 93'e çıkacak nasip olursa” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme