14 Bin 6 Eve Sağlık Hizmeti Götürüldü

Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında gerçekleştirildi.

2024 yılı ilk altı ay verilerine göre; Evde Sağlık Hizmetlerine Kayıtlı bin 905 aktif hasta mevcut olup, bu hastalara ekipleri tarafından 14 bin 6 ev ziyareti gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde 5 bin 840 hasta muayenesi, bin 407 mesane sonda uygulaması, 2 bin 413 yara pansumanı, 3 bin 270 tetkik için kan alma, 102 diş hekimi muayenesi, 27 evde diş çekimi hizmetleri sunuldu.

Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda; İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ümit Karayel, Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Topçuoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dt. Mehmet Vahit Yıldız'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ortak Kararlar Alındı

Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hemşiresi Sevilay Ersoy tarafından ilimizde sunulan Evde Sağlık Hizmetleri hakkında tanıtım ve 2023-2024 verilen hizmetlerin sunumu yapıldı.

2024 yılı ilk altı ay verilerine göre; Evde Sağlık Hizmetlerine Kayıtlı bin 905 aktif hasta mevcut olup, bu hastalara ekipleri tarafından 14 bin 6 ev ziyareti gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde 5 bin 840 hasta muayenesi, bin 407 mesane sonda uygulaması, 2 bin 413 yara pansumanı, 3 bin 270 tetkik için kan alma, 102 diş hekimi muayenesi, 27 evde diş çekimi hizmetleri sunuldu. Düzenlenen toplantıda Evde Sağlık, Bakım, Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine dair İl protokolü kapsamında, vatandaşlara daha verimli ve etkin hizmet sunumu için gerekli çalışmalar adına paydaş kurumlarla birlikte ortak kararlar alındı.

Evde Sağlık Hizmetleri Bilgilendirme Rehberi Yayınlandı

Evde Sağlık Hizmetleri Hasta ve Hasta Yakını Bilgilendirme rehberi yayınlandı.
İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; “İl Sağlık Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından, evde sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına yönelik hazırlanan ‘Evde Sağlık Hizmeti Hasta ve Hasta Yakını Bilgilendirme Rehberi' ile sağlık hizmetlerinin ev ortamında da etkili ve bilinçli bir şekilde yürütülmesini hedefliyoruz. Hazırlanan Rehber, evde sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların ve hasta yakınlarının sorumlulukları ve sağlık süreçleri hakkında kapsamlı bilgi vermektedir. Rehberde, evde sağlık hizmetlerinin nasıl alınacağı, kimlerin bu hizmetten yararlanabileceği, bakım süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve hizmet başvurusu için yapılması gereken adımlar açıklanıyor. Ayrıca hasta yakınlarının, hastalarının tedavi süreçlerine nasıl katkıda bulunabileceklerine dair bilgilerde yer almaktadır. Rehberin amacı, evde sağlık hizmetlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak olup, hem hastaların hem de hasta yakınlarının, tedavi sürecine aktif katılımını desteklemeyi ve olası sorunların önüne geçmeyi amaçlamaktadır. Hazırlanan Rehbere PDF formatında, İl Sağlık Müdürlüğümüz resmi web sitesinden (https://kastamonuism.saglik.gov.tr) ve Evde Sağlık Hizmetleri resmi web sitesi (https://kastamonuesh.saglik.gov.tr) üzerinden dijital olarak erişilebileceği gibi, Hizmet alınan Evde Sağlık hizmeti veren birimlerimizden de temin edilebilecektir” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme