• Haberler
  • Spor
  • Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Bu yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. 

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun koordinesinde yapılacak olan hafta etkinliklerinde, kortej yürüyüşünün akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda açılış töreni gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, hizmet müdürleri, şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla İl Müdürü Reşat Asrak, Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Amatör Spor Haftası açılış töreninde cimnastik, taekwondo ve ayak tenisi gösterileri de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

‘Kastamonu, Geleceğe Atılım Yapan Bir Şehir Olma Yolunda Hızla İlerliyor’

İl Müdürü Reşat Asrak, açılış konuşmasında; “Amatör Spor Haftası, amatör sporculuk faaliyetlerinin teşvik edilmesi, amatör sporcuların öneminin vurgulanması ve sporun toplumdaki tüm bireyler için erişilebilir olduğunun hatırlatılması için her yıl Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa olarak düzenleniyor. Sporda amatör bilinç, sadece rekabetçi sporcular için değil, herkes için bir yaşam tarzıdır. Fiziksel ve Zihinsel sağlığın korunması, yeni becerilerin öğrenilmesi ve sosyal bağların kuvvetlenmesi için sporun toplumumuzdaki yeri vazgeçilmez bir unsurdur. Amatör spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve olumlu bir yaşam tarzı seçmelerini teşvik ederek, özgüvenlerini artırır, liderlik becerilerini geliştirir ve disiplinli bir yaşam sürmelerine katkı sağlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu hedeflerden yola çıkarak İl Müdürlüğümüz bünyesinde Kastamonu’daki gençlerimizin yoluna ışık tutmaya devam ediyor. Spor okullarımızdan, ferdi ve kulüp faaliyetlerimize, lisanslı sporcu sayılarımızdan, tesisleşmeye kadar Kastamonu, geleceğe atılım yapan bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlar neticesinde artık her ilçesinde spor tesisi bulunan bir il konumundayız.  Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizin de hizmete girmesiyle Kastamonu ulusal alanda da tercih edilen bir şehir haline dönüştü. Olimpiyatlarda madalya kazanmış, Milli Takım formasını defalarca terletmiş tecrübeli sporcuların ilimize gelmesi, Kastamonulu sporcularımızın hedeflerini belirlemelerinde kendilerine rehber olmaktadır” dedi. 

‘Artık Spor Kenti Haline Geldik’

Asrak konuşmasının devamında “Artık bir ‘spor kenti’ haline gelmiş Kastamonu’da sporcularımızın kaliteli imkanlar dahilinde çalışmalarını sürdürmeleri, geleceklerine hedefleri doğrultusunda yön verebilmeleri tabii bizleri de oldukça mutlu etmektedir. Bu duygularla, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve halkımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyor, Kastamonu’muza sporla dolu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Olarak Atanmış Bulunmaktayım’

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnameyle Trabzon’a Vakıflar Bölge Müdürü olarak atandığını da hatırlatan İl Müdürü Reşat Asrak, “Bugün gerçekleştirdiğimiz program benim Kastamonu’da il müdürü olarak katıldığım son program olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarımı arz ederim. Şahsımı yol arkadaşlığına layık gören ve desteklerini üzerimden hiç eksik etmeyen Vakıflar Genel Müdürüm Sayın Sinan Aksu beyefendiye hassaten çok teşekkür ederim. Rabbim mahcup etmesin” dedi. 

‘Hakkınızı Helal Edin’

İl Müdürü Reşat Asrak veda mesajında iki önemli şiire de dikkat çekerek; “Benim hayatımda yol edindiğim iki şiir var. Bunlardan birisi Yunus Emre’nin ‘Dünyaya gelen göçer / Bir bir şerbetin içer / Bu bir köprüdür geçer / Cahiller onu bilmez … Gelin tannış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz…’ şiiridir. Görev süremiz içinde kapımız herkese açık oldu. Kolaylaştıran,  zorlaştırmayan, sevdiren bir yapıda olduk. Sevelim sevilelim bana göre dünyanın en önemli mottolarından bir tanesidir. İnsan severse sevilir. Biz de herkesi sevmeye çalıştık. Tabi ki dünya kimseye kalmıyor. Bu noktada herkesten helallik istiyorum. Hayatıma yön veren bir diğer şiir ise Mevlana’nın ‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi / Her gün bir yere konmak ne güzel / Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş / Dünle beraber gitti, cancağızım / Ne kadar söz varsa düne ait / Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.  Biz de hayatın bir gerçeği olarak buradan göç edeceğiz. Hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Ben tarafı helal olsun.”

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Bakmadan Geçme