Altın Fiyatlarındaki Yükselişe Dikkat!

Altın fiyatlarının son zamanlardaki yükselişiyle birlikte vatandaşların dikkati kuyumculuk sektöründe.

Dolar ve Euro gibi döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen altın küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle yeniden değer kazandı. Altıkulaçlar Kuyumcusu Personeli Mustafa Kara altının hak ettiği değere ulaştığını belirterek fiyatların daha da artmasını beklediklerini belirtti.

Altın fiyatlarındaki artışın devam edeceğini söyleyen Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “Altına yatırım yapmak isteyen bütün müşterilerimize biz genelde 24 ayar has altın alımını tavsiye ediyoruz. Altın fiyatlarında kısa vadede uzun yönlü altın çıkışı olacak. Normalde yılbaşı 3 bine yakın fiyatlar bekleniyordu. Şuan altın fiyatları 2 bin 870’leri gördü. Yani bu artış ocak ayına kalmayacak. Muhtemelen bu ay ya da önümüzdeki ay 3 bin TL’yi tesis edeceğini düşünüyorum” dedi.

Altın fiyatlarının son zamanlardaki yükselişiyle birlikte vatandaşların dikkati kuyumculuk sektöründe. Dolar ve Euro gibi döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen altın küresel ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle yeniden değer kazandı. Altıkulaçlar Kuyumcusu Personeli Mustafa Kara altının hak ettiği değere ulaştığını belirterek fiyatların daha da artmasını beklediklerini belirtti. Altın fiyatlarındaki artışın olası durum olduğunu belirten Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “17 yıldır bu sektörde hizmet vermekteyim. Altın piyasasındaki artan fiyatları olması gereken bir durum. Çünkü altın son dönemlerde baya bir düşük kalmıştı. Dolar, Euro ve diğer para birimlerinin yüksek olması altın fiyatlarında pek bir etki yapmamıştı. Ama şuanda altın hak ettiği yeri buldu. Altın fiyatlarında daha da bir yükseliş bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Altın Fiyatlarındaki Yükselişe Dikkat!

Altının  Yüksek Olması Savaş Durumlarına Bağlı Oluyor' 

Altın fiyatlarındaki artışın sebeplerine değinen Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “Altın fiyatlarındaki artışların temel sebepleri ise genelde altın piyasasında altının yüksek olması savaş durumlarına bağlı oluyor. Normalde altın tamamen dış piyasaya bağlı. İsrail- Gazze, Rusya-Ukrayna savaşı altın fiyatlarını etkiliyor. Altın fiyatlarındaki artışlar kuyum sektörünü ilk zamanlarda bir durgunluk yaratmıştı. Ancak şuanda sektör olarak altın her zaman alım fırsatı sunduğu için müşterilerde yatırım yapmak istediği için şu anda çok fazla bir etkisi olmadı bizim sektöre” şeklinde konuştu. 

Altın Fiyatlarındaki Yükselişe Dikkat!

'Altın Düşük Olduğu Zaman Müşrerilerde Bir Algı Oluşuyor' 

Müşterilerin bakış açısına değinen Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “Bizim sektörde altın genelde düşük olduğu zaman müşterilerde şöyle bir algı oluşuyor, daha da düşeceği düşünülüyor. Hâlbuki öyle bir şey yok. Altın fiyatlarının yukarı yönlü her zaman gitme ihtimali daha yüksektir. Bizler müşterilerimize yönlendirme yapıyoruz. Ancak müşteriler kendileri doğrultusunda fiyatlar sabit olduğu için düşme eğilimini bekliyor. Ama altın yükselişe geçince vatandaşlar tekrar altına talep ediyor” dedi.

'Altın Tamamen Yukarı Yönde Gidecek' 

Altın fiyatlarındaki artışı değerlendiren Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “ Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte müşterilerin alım davranışlarında bir değişim söz konusu oluyor. Önceden düğünlerde çeyrek altın düğünlerde takıya gidiyordu. Ancak şimdi çeyrek yerine yarım gram ya da 0,25, 1 gram alımı olmaya başladı. Biraz azalma oldu. Düğün yapacak vatandaşlar tamamen takı olarak almayı tercih ederken birikim yapmak isteyenlerse yatırım olarak gram ya da çeyrek almaya başlıyor. Altının şuan ki fiyatı tamda doğru alımı ya da yatırım için en iyisi. Çünkü altının faizlerin inme eğilimi olduğu sürece altın tamamen yukarı yönde gidecek” ifadelerine yer verdi.

'Altın Fiyatlarında Kısa Vadede Uzun Yönlü Altın Çıkışı Olacak' 

Altın fiyatlarındaki artışın devam edeceğini söyleyen Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “Altına yatırım yapmak isteyen bütün müşterilerimize biz genelde 24 ayar has altın alımını tavsiye ediyoruz. Çeyrek, bilezik, yarım altın olabilir müşterinin o anki para durumu neyse yatırımını altınla değerlendirmeli. Altın fiyatlarında kısa vadede uzun yönlü altın çıkışı olacak. Normalde yılbaşı 3 bine yakın fiyatlar bekleniyordu. Ama şuanda eylül ayına girdik. Şuan altın fiyatları 2 bin 870’leri gördü. Yani bu artış ocak ayına kalmayacak. Muhtemelen bu ay ya da önümüzdeki ay 3 bin TL’yi tesis edeceğini düşünüyorum. Bazı insanlar altın fiyatları yükseldiği zaman altını bozdurup düşünce tekrar alırım moduna giriyor. Bu yanlış bir düşünce. Çünkü eğer ihtiyacı yoksa kesinlikle bozdurmamalı” dedi.

'Vatandaşların Ellerinde Para Varsa Bunu Bir Altın Alarak Değerlendirilmeli' 

Son olarak altın yatırımı hakkında konuşan Altıkulaçlar Kuyumculuk personeli Mustafa Kara; “Altın fiyatlarındaki artışlar bazen alım gücünü azaltıyor. Alım gücü azalınca biz kuyumcularda ister istemez bir düşüklük oluyor. Ama bu sektör uzun bir sektör olduğu için altın fiyatları ne kadar çıkarsa çıksın mutlaka vatandaşlar altına yöneliyor. Vatandaşların ellerinde TL bazında para varsa mutlaka bunu bir altın alarak değerlendirmeli. Altın asla geri gelemez. Altın 2 çıkar, 1 düşer, 5 çıkar, 2 düşer. Bu tamamen alım satım fırsatı sunar. U fırsatı yakalayabilirlerse vatandaşlar bunu değerlendirmeli” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme