Ali Fuat Darende İlkokulu'nun 100'üncü Yıl Coşkusu

Ali Fuat Darende İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, 100'üncü Yıl Cumhuriyet Gezisi ve Atatürk Haftası Projesi kapsamında Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Ali Fuat Darende İlkokulu'nun 100'üncü Yıl Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ali Fuat Darende İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri Şenol Selvi, Emel Genç, Nuri Mesut Tekmen, Figen Kılıçarslan, Nebahat Özdemir ve Nuray Yürücüoğlu’nun hazırladığı 100’üncü Yıl Cumhuriyet Gezisi ve Atatürk Haftası Projesi kapsamında Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Öğrenciler Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılında Atatürk’ü ve cumhuriyetin ilanının açıklandığı ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etmek için öğretmen ve okul idarecileri rehberliğinde Ankara’ya gittiler velilerin de eşliğinde yapılan ziyaretlerde öğrenciler Kurtuluş Savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Cumhuriyet’in ilanı ile ilgili bilgiler edindiler.  

‘Ömür Boyu Unutmayacağız’

Aslanlı Yolda heyecanla yürüyen öğrenciler, Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Öğrencilerin ve velilerin unutmayacağı ve ömür boyu hatırlarında kalacak bu gezi için; “Çok güzel bir geziydi, atalarımızın ne şartlarda Cumhuriyeti kurarak bize armağan ettiğini şimdi daha iyi anladık, ömür boyu unutmayacağız. Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, cephede savaşan askerlerimize, cepheye silah taşıyan analarımıza layık olmak için elimizden geleni yapacağız, Vatanımızı ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek bu bayrağın altında görmek için ne gerekirse yapacağız” dediler.

Öğretmenler ise; “Yüzüncü yıl coşkusunu öğrencilerimize yerinde yaşatmak istedik. 100 yıl önce Cumhuriyet’in fitilinin ateşlendiği yere yaptığımız bu gezi öğrenci ve veliler için unutulmaz bir anı oldu” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme