Ali Erbaş'tan Kastamonu Valiliğine Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kastamonu'da yeni bir Kur'an kursunun temelini atmak ve Türkiye Diyanet Vakfı'na ait yeni bir üniversite yurdunun açılışını gerçekleştirmek üzere Kastamonu'ya geldi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kastamonu'da düzenlenen törenle 4-6 yaş grubu için yeni bir Kur'an kursunun temelini atmak ve Türkiye Diyanet Vakfı'na ait yeni bir üniversite yurdunun açılışını gerçekleştirmek üzere Kastamonu’ya geldi. Törenlere katılım sağlamadan önce Kastamonu Valiliğini ziyaret etti.

Kastamonu’da hizmetlere yönelik yeni projelerin hayata geçmesinin önemine değinen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; “Kastamonu'da din hizmetlerine yönelik yeni projelerin hayata geçirilmesi amacıyla önemli adımlar atılıyor. Bugün, hem 4-6 yaş grubu için bir Kur'an kursunun temeli atılacak hem de üniversite öğrencilerine destek sağlamak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na ait yeni bir yurt açılacak. Bu projelerle, toplumun sahih dini bilgiyle buluşması hedefleniyor. Size programlar yapacağız inşallah. Öncelikle diyanet hizmetlerimize, din hizmetlerimize vermiş olduğunuz destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin mülki amirliğinde, rehberliğinde, önderliğinde müftülüğümüz bütün hocalarımızla İmamlarımız, vaizlerimiz, Kur'an kursu hocalarımız, müezzinlerimizle, Kastamonulu kardeşlerimize din hizmetlerini en doğru bir şekilde ulaştırmaya gayret ediyorlar. Toplumumuzu sahih dini bilgiyle buluşturuyorlar. Bunun da yolu camiler ve Kur'an kurslarıdır. Bugün inşallah bir Kur'an kursumuzun temelini atacağız. Bir 4-6 yaş Kur'an kursumuzu açacağız. İnşallah burada üniversite öğrencilerimize destek olmak için Türkiye Diyanet Vakfımızın bir yurdunun açılışını gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz, çocuklarımız gerçekten özellikle üniversite yurtlarında daha nitelikli ortamlarda kalsınlar. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak buna önem veriyoruz. Sadece bir konaklama yeri olarak değil, aynı zamanda sıcak bir yuva ve onların üniversite eğitimlerini desteklemek için çeşitli programların da yapıldığı yurtlar bizim Türkiye Diyanet Vakfı yurtlarımız. Bugün Türkiye genelinde 55 civarındaki yurdumuza bir yurtta inşallah Kastamonu'da ilave etmiş olacağız. Cenab-ı Hak hepimiz için yapmış olduğumuz çalışmalarda yardımcımız olsun. Sizlere başarılar diliyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalarda Sayın Vekilimize bütün arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum”dedi.
 

Bakmadan Geçme