• Haberler
  • Genel
  • Alatarla'nın Aydınlatılması İGM Gündeminde

Alatarla'nın Aydınlatılması İGM Gündeminde

İl Genel Meclisi dün Mehmet Butur başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde komisyon raporları yer aldı.

Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi’ne bağlı bölgelerdeki aydınlatma giderlerinin en aza indirilmesi için hazırlanan Hukuk İşleri Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda, Genel Aydınlatma Yönetmeliği hakkında bilgi verilerek, İl Özel İdaresi’nin elektrik faturaları üzerinden pay alamayacağı belirtildi. Ayrıca, sokak aydınlatmalarının Güneş Enerji Santrali’nden (GES) faydalanması ve sensörlü şekilde dizayn edilmesinin çok yüksek maliyet içerdiği belirtilen raporda; sensörlü ve GES’ten faydalanan elektrik direklerine dönüşümün yüksek maliyet içerdiği, bu noktada teknik bir komisyon kurularak, detaylı inceleme yapılması gerektiği belirtildi. Teknik bir komisyon kurularak, konunun detaylı şekilde incelenmesi için komisyon raporu İl Özel İdaresi’ne gönderildi.

Toplantının diğer gündem maddesinde Alatarla yolunun aydınlatılması hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda; hava karardığında bölgenin ciddi tehlike oluşturduğu ve yolun bin 500 metresinin aydınlatılması gerektiği ifade edildi. Bölgenin aydınlatılması için gerekli çalışmaların yapılması adına rapor Enerjisa’ya, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ve İl Özel İdaresi’ne gönderildi.

Toplantıda son olarak kahverengi kokarca hakkında hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu’na gönderildi. Raporda; kahverengi kokarcanın ilimizde yetişen ürünlere zarar verdiği, böcekler için bölgemizde gerekli tuzaklamaların yapıldığı, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu için kahverengi kokarcanın hızla ürediği belirtildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme