Alatarla cinayetinde 3 kişi tutuklandı

Taşköprü'ye bağlı Alatarla köyünde yaşanan ve 3 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay Cuma günü akşam saatlerinde Taşköprü Alatarla köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Taşköprü'ye bağlı Alatarla köyünde daha önceden aralarında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan iki ailenin tarafları, barışmak için...

Taşköprü’ye bağlı Alatarla köyünde yaşanan ve 3 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak 3 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay Cuma günü akşam saatlerinde Taşköprü Alatarla köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre; Taşköprü’ye bağlı Alatarla köyünde daha önceden aralarında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan iki ailenin tarafları, barışmak için bir iş yerinin önünde buluştu. Bir süre sonra aileler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çıkan silahlı kavgada Süleyman Doğan (49) ve Ertan Doğan (32) olay yerinde hayatını kaybetti, İhsan Doğan (78), Satı Doğan (30) ve Namık Doğan (48) ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Kastamonu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Namık Doğan’da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan İhsan Doğan’ın da hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

VALİ YARDIMCISI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Yaşanan olay sonrasında jandarma ekipleri, Alatarla köyünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Cumhuriyet Savcısının ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Süleyman Doğan ve Ertan Doğan’ın cenazeleri, olay yerinden kaldırıldı. Ayrıca Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ile İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, olay yerine gelerek ekiplerden bilgiler aldı. Silahlı kavganın ardından olaya karıştıkları iddiasıyla A.Y, S.Y., K.Y ve 1 kişi daha jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Süleyman, Ertan ve Namık Doğan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan A.Y., K.Y. ve S.Y. çıkarıldıkları Taşköprü Adliyesi’nde tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Olayla ilgili 1 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme