Akademik Bilgi Halkla Buluşacak
Pandemi nedeniyle 3 yıldır düzenlenemeyen 'İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri' 18 Kasım'da Hz. Pir Külliyesi Bayraklı Konak'ta başlayacak.
İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri’nin ilk programı “İman hayatımızda farklılık oluşturuyor mu?” konu başlığıyla Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Yeşilyurt konuk olacak. 25 Kasım’daki program ise “Tekno-Bilişim Çağında Değerleriyle Yenilenme’nin İmkanı: Fırsatlar ve Riskler” konusuyla Ankara Üniversitesi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İhsan Çapçıoğlu misafir olacak.
Vakıf binasında konuya ilişkin yapılan toplantıya Hz. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, Vakıf Genel Sekreteri İsmail Hakkı Özcebeci, Vakıf Müdürü Abdurrahman Emiroğlu, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ve Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Kastamonu Enderun hafızlar Topluluğu Başkanı Muhammed Feyzi İbrahimoğlu katıldı.
‘Ayda İki Defa Olmak Üzere Bu Programı Düzenleyeceğiz’
Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, 18 Kasım’da başlayacak olan “İlim Hikmet Sofrası” programına ilişkin; “2014 yılında başlayan İlim Hikmet Sofrası, 2020 Mart ayına kadar devam etti. Pandemi dolayısıyla 2020 yılından itibaren bugüne kadar ara verdik. Yine inşallah üniversitedeki hocalarımızın desteğiyle inşallah bu cumartesi İlim Hikmet Sofrası başlayacaktır. Bu mekanda malum Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri binlerce talebe yetiştirmiş. Burada ilim tahsil edilmiş, hatta bunlardan 360 tanesi de hoca olmuş. Ders verme mertebesine ulaşmışlar. Bizler bu mekanda onların gittiği yoldan bir nebze olsun hocalarımızın destekleriyle inşallah İlim Hikmet Sofrası’nı devam ettireceğiz. Ayda iki defa olmak üzere bu programı düzenleyeceğiz. Kastamonu’muza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
‘Hem Cami Cemaatine Hem Kastamonu Halkına Önemli Bir Hizmet Olacak’
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir, program ile ilgili davet aldıklarında memnuniyetle kabul ettiklerini anlatarak; “Çünkü bir ilin en büyük dinamiklerinden birisi bilim ve kültür faaliyetleridir. Özellikle Kastamonu, medarı iftiharı olan Şeyh Şaban-ı Veli’nin ismi altında ilim ve kültür faaliyetinde bulunmak elbette ki biz öğretim üyelerinin topluma, sosyal hayata katkı verme noktasındaki en önemli görevlerinden birisidir. O sebeple de böyle bir çalışma içine girmiş olduk. Farklı alanlardan farklı görevlerde bulunan, hocalarımızı, sektör temsilcilerini ve pek çok önemli şahsiyeti inşallah bu önümüzdeki dönemde programda ağırlayacağız. Onlarla bir bilgi paylaşımında bulunacağız. İnşallah hem üniversite öğrencilerimize hem cami cemaatine hem Kastamonu halkına önemli bir hizmet olacak ve biz de bundan dolayı memnuniyet yaşayacağız. Allahuteala amellerimizi ve bu gayretimizi de dergahında kabul eylesin diyorum” diye konuştu.
‘Kastamonu İlmin Merkezi Olmuştur’
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özdemir ise ilimizin en önemli özelliklerinden birisi de ilim yuvası olması olduğunu dile getirerek; “Gerçekten Kastamonu’nun tarihine baktığımız zaman birçok alim yetiştirmiş, ilmin merkezi olmuştur. İlim Hikmet Sofrası inşallah tarih boyunca devam eden bu ilim halkasına yeni bir devamlılık sağlayacaktır. Vakfımıza teşekkür ediyorum bu tür faaliyetlerin başlaması kadar devamı da önemli. Şu anda yedinci döneme başlamış oluyoruz. 161’inci hafta uzun bir süre gerçekten, bazen bu tür programlar başlıyor ama devamı gelmiyor. Bereketli bir program oldu. Diğer illere baktığım zaman ‘İlim Hikmet’ adı altında oralarda da faaliyetler yapıldığını gördüm. İnşallah bu Türkiye çapında da akademik bilginin halka ulaşmasına bu tür faaliyetler yardımcı olacaktır. Tekrar emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.