• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci: 'Yasaları Kadınlar Lehine Dönüştürdük'

AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci: 'Yasaları Kadınlar Lehine Dönüştürdük'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2024 Yılı Bütçesi'ne dair TBMM Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştirdi.

Milletvekili Ekmekci; “Dili, dini, milliyeti ne olursa olsun, ülkemizin tüm yerleşimlerinde tek bir bebek dahi yatağa aç girmesin, süte doysun, sıcak beşiğinde güle oynaya büyüsün diye; kadınlar sosyal hayatın her alanında erkeklerle eşit şartlarda rekabet edebilsinler, emek verdiklerinde amaçladıkları her hedefe liyakatle ulaşabilsinler diye yaşlılarımız gördükleri vefa, saygı ve şükranla günlerini mutluluk içinde tamamlayabilsinler diye; doğumdan vefata yurttaşlarımız yüce devletimizin şefkat ve vicdanını doyasıya hissetsin diye toplum yapımızın bel kemiğini oluşturan, kadim kültürümüzü ayakta tutan, yedi düvele karşı en büyük kozumuz olan aile kurumumuz, ezelden geldiği gibi bugün ve ebede kadar dimdik kalabilsin diye; tüm milletleri, kıskandıran dayanışma ve paylaşmanın en halis örneklerinin sürekli yaşandığı; kimsenin ne aç ne de uykusuz kaldığı; evlerinde, sokaklarında, şehirlerinde, refah, huzur ve mutluluğun daim olduğu toplum için, engelsiz bir Türkiye için, 'dezavantajlı kesimler' kavramını sözlükten çıkarmak için, 'güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye' anlayışıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız dur duraksız çalışıyor” dedi.

‘Yasaları Kadınlar Lehine Dönüştürdük’

Kadın haklarına değinen Milletvekili Ekmekci; “Sözde değil, kadın haklarının hukuki alanda güçlendirilmesini olmazsa olmaz gördük. Anayasa, Türk Medeni Kanunu, İş Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Belediyeler Kanunu, Gelir Vergisi Kanunlarında devrim niteliğindeki düzenlemelerle yasaları kadınlar lehine dönüştürdük. Kadına yönelik şiddetle mücadele en hassas noktamız. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı kapsamında 81 ilde 2022-2025 dönemini kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planlarını uyguluyoruz ve kadınların ekonomik alanda güçlendirilmesi olmazsa olmazımız. Kadınlarımızın üretkenliklerini artırmak amacıyla kadın kooperatiflerini güçlendirme faaliyetleri kapsamında 81 ilde 894 çalıştay düzenledik. 434 kadın kooperatifi ziyaretleriyle yaklaşık 45 bin kişiye ulaştık. Bin 8 yeni kadın kooperatifi kurulmasına da destek sağladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; ‘Bu ülkenin Başbakanı olarak açıkça ifade ediyorum ki Dicle'nin kenarındaki kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır’ derken asırlar öncesine uzanan kadim kültürümüzün günümüzdeki izdüşümünü işaret ediyordu, bu kadar hassas, bu kadar kapsamlı ve bu kadar vicdanlı. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu irfanının aydınlattığı cennet coğrafyamızda değil bir vatandaşımız börtü böceğin bile haklarını korumanın, dara düşenin derdine derman yarasına merhem olmanın gayretini güder ve güdecektir. Türkiye Yüzyılı, sosyal devlet anlayışımızın kökünün daha da sulandığı, gövdesinin boy attığı ve dallarının daha da meyve durduğu bir dönem olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

‘Milletimize Hizmet Etmenin Şanlı Onuruna Sahip Oldum’

Kastamonu’nun ilk kadın milletvekili olduğunu Ekmekci;  “Ben çok partili dönemde Kastamonu'nun ilk kadın Milletvekili olarak seçildim ve Gazi Meclisimiz çatısı altında aziz milletimize hizmet etmenin şanlı onuruna sahip oldum. Şehit Şerife Bacı'nın şahsında simgeleşen Kastamonu kadınları, üretimde ve sosyal hayatın her alanında tarih boyu sarsılmaz bir inançla yürüdükleri yolda, siyaset cephesinde de önemli bir başarıya imza attılar. Şu an Kastamonu'da her kadın, azmettiği ve emek verdiği takdirde toplumsal işleyişin her mekanizmasında istediği hedefe ulaşacağından zerre şüphe duymuyor çünkü kadınlara güven veren, kadınları yanıltmayan, yeri geldiğinde kadınların önlerindeki engelleri bir bir süpüren, kadınlara omuz veren, moral veren ne sırt ne de yüz çeviren bir Bakanlığımız, Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Çok şükür, onur ve gurur duyuyoruz Türkiye Cumhuriyeti'mizle. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesi milletimize ve devletimize hayırlı olsun diyorum. Ayrıca ‘Bende benimle ilgili bir şey bırakmadı’ sözleriyle tarif ettiği ilahi aşkla eserler kaleme alan vefat gününü en büyük sevgili olarak bildiği Allah'a kavuşma anı Şebiarus olarak kabul eden Mevlana Celalettin 750'nci vuslat döneminde rahmetle yâd ediyorum” dedi. 

Yorumlar 1
Şevket Tarhan 19 Aralık 2023 09:08

Serap hanımefendi kızımızı tebrik ediyorum. İlk kadın Milletvekilimiz olması ve yüzünün gülmesi bizi çok sevindiriyor. Memleketimiz ve devletimiz için Çok şeyler yapacağından eminim. Saygıyla selamlıyorum

Bakmadan Geçme