• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti İl Başkanı Sevgilioğlu: 'Şehrimize Hep Beraber Aşk İle Hİzmet İçin Gayret Göstereceğiz'

AK Parti İl Başkanı Sevgilioğlu: 'Şehrimize Hep Beraber Aşk İle Hİzmet İçin Gayret Göstereceğiz'

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Halk Eğitim Merkez'inde düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu konuşmasında; "Bugün burada 23 yıllık hizmet aşkı ile millete hizmetkâr olan AK Parti teşkilatımızın halen ilk günkü heyecanını samimiyetini ve coşkusunu görmek bizleri mutlu ediyor, enerji veriyor motive ediyor. Bundan tam 23 yıl önce, 14 Ağustos 2001'de Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde   'Aydınlığa açık karanlığa kapalı' parolasıyla yola çıkan AK Parti milletin bağrından çıkmış, gücünü milletten alan bir parti olarak siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini almıştır. AK Partimiz her zaman köklerini medeniyetimizin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinde bulan ‘Sosyal Devlet’ anlayışıyla hareket ederek, politika ve yatırımlarının merkezine aziz milletimizin İhtiyaç ve taleplerini koyarak yoluna devam etmiştir. Büyük ve güçlü AK Parti ailesi olarak bizler ilk sınavımızı 2002 yılında, partimizin kuruluşundan 15 ay sonra girdiğimiz ilk genel seçimlerde tek başımıza iktidar olarak verdik. Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerden milletimizin desteğiyle daha da güçlenerek çıkan AK Parti, milletimizin teveccühüyle 2023 seçimlerinden de güçlenerek çıkmış, umudun, geleceğin ve icraatın adına, 23’üncü yılına iktidar olarak girmiştir. 23 yıllık süreçte sosyal alandan, ekonomiye, hukuktan dış politikaya, eğitimden sağlığa, savunma sanayinden ulaşıma, çevre ve şehirciliğe, üretimden teknolojiye hemen her konuda köklü reformlar gerçekleştirdik. Her alanda ülkemize çağ atlattık” ifadelerini kullandı. 

'Tecrübeli Kadrolarla Türkiye Yüzyılı Hedeflerine Doğru Yol Aldık'

Türkiye'yi bölgemizde ve dünyada sözü geçen ülke haline getirdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; "Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz AK Parti'mizle birlikte, Türkiye'yi çok daha güçlü demokratik ve gelişmiş bir ülke haline getirmek için sizler, teşkilatlarımız gecelerini gündüze kattı. Ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, milletinizi güvenli, huzurlu bir hayata kavuşturduk. Türkiye'yi bölgemizde ve dünyada sözü geçen ülke haline getirdik. 23 yıllık yolculuğumuzda milletimizin güveni ve desteğiyle başardığımız her şey bizi daha büyük hedeflere ulaşmak için motive etti. Tecrübeli kadrolarla, istikrar içinde değişim anlayışı ile zorlu dünya ve bölge şartlarında Türkiye yüzyılı hedeflerine doğru yol aldık. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyoner liderliğinde Türkiye'yi 2053 hatta 2071 vizyonuyla geleceğe yol alma noktasında beraberce gayret ettik” dedi.  

'Yönetim Kurulumuzun Oluşturulması İçin Titiz Bir Çalışma Yürüttük' 

Sandıkta tecelli eden iradenin rehberliğinde iç bünyelerinde gerekli adımları atacaklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; "Bizler sıradan bir partinin mensupları değiliz. Bizim bir davamız var, bizim millet, Vatan diye, bayrak diye, hizmet diye, bir derdimiz var. Milletimizin yıllarca beklediği, bazılarının hayal bile edemeyeceği projeleri tamamlayıp milletim hizmetine sunduk. Biz bu yolda masalarda kurulan ittifaklarla yürümedik. Biz bu yolda Milliyetçi Hareket Partisi ile sahada kurulan ittifaklarla yolumuza devam ettik. AK Parti'nin başarısı, sizleri samimi kararlılığı ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da büyümektedir. Bugüne kadar Kastamonu'da elde ettiğimiz başarılar, birlik ve beraberlik içinde çalışmamızın, halkımızla kurduğumuz güçlü bağların bir sonucudur. Gerçekten iri, diri, bir ve beraber olan yegâne teşkilatlardan birisi herhalde Kastamonu teşkilatıdır. O açıdan birbirimizin kıymetini bilme, birbirimize sahip çıkma, şehrimize sahip çıkma, ülkemize sahip çıkma duygusunu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşı olarak birlikte yürüme duygusunu Mevla’m bizim gönlümüzden almasın. Sözden çok icraata önem veren, dayanışma içerisinde bakanlarımız, milletvekillerimiz ve her kademedeki kardeşlerimiz olmak üzere bu hizmetlerde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, bizlere güvenen ve destekleyen Aziz milletimize, hemşerilerimize şükranlarımı arz ediyorum. 31 Mart'ta milletimizin sandıkta verdiği mesajlara kulaklarımızı tıkamayacağız. Sandıkta tecelli eden iradenin rehberliğinde iç bünyemizde gerekli adımları atacağız. Kolaya ve kolaycılığa kaçmadan, bu süreci titizlikle yürütüyoruz. Kardeşlik hukukumuza ve dava arkadaşlığımıza uygun şekilde/partimiz bünyesinde farklı seviyelerde bayrak değişimini gerçekleştiriyoruz. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen İl Başkanlığı görevi sonrası yönetim kurulumuzun oluşturulması için titiz bir çalışma yürüttük. Bu bağlamda; Sanayici, esnaf, eşraf, ev hanımı, emekli, öğrenci, çiftçi, mühendis, avukat gibi her meslekten her kesimden dava arkadaşımızla birlikte teşkilatımıza, hemşerilerimize hizmet için yola çıktık ”dedi. 

'Şehrimize Hep Beraber Aşk İle Hİzmet İçin Gayret Göstereceğiz'

Ahmet Sevgilioğlu son olarak; "Millete hizmet davasının ateşten gömleğini giyen arkadaşlarıma üstlendikleri ağır sorumlulukta Allah'tan başarılar diliyorum. AK davaya gönül vermiş hizmet etmiş arkadaşlarımızın tecrübesi ve yeni görev alan arkadaşlarımızın heyecanı ile Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda şehrimize hep beraber aşk ile hizmet için gayret göstereceğiz. Bu vesile ile önceki dönem görev yapan yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür 7 ediyorum. Tecrübelerinden her zaman istifade edeceğiz inşallah. AK Parti Kastamonu teşkilatı olarak yapmamız gereken bellidir. Daha fazla gönül kazanacağız, daha fazla insanımıza ulaşacağız, milletin sofrasına daha fazla oturacağız. Sokakta, pazarda, çarşıda, kahvede, iyi ve kötü gününde vatandaşımızın her zaman yanında olacağız. Milletin dertlerine derman olmak, sorunlarına çözüm bulmak için samimi çaba harcayacağız. Kapısı çalınmadık, eli sıkılmadık, kalbine dokunulmadık kimse bırakmama prensibiyle gece gündüz çalışacağız. Unutmayalım ki, peygamber efendimizin 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' hadisi, bizim düsturumuz, yolumuzu aydınlatan fenerdir. Evet, biz de her gün her dem, yeniden doğarak kendimizi yenileyerek millete aşkımızı, sevdamızı, muhabbetimizi her daim büyüterek bu yolda azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Asıl olan 390 bin değil, ülkemizde iki milyon beş yüz bine varan hemşerilerimizin umudu olmayı sürdürebilmektir. Siyasi rant ve çıkar uğruna hemşerilerimizi cezalandırmaya kimsenin hakkı yok. İnancı, siyasi görüşü ne olursa olsun, tek amacımız Kastamonu olsun. Haydi elbirliği ile şehrimizi ihya edelim. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, konforlu bir Kastamonu için beraber mesai harcayalım. Bu kutlu dava ki; mazlum dünyanın, ezilenlerin gür sesi, suskun dünyanın hür sesi olacaktır. Bu kutlu dava ki; vicdanları kararmış, insanlığı çürümüşlerin, melunların, zalimlerin karşısına dikilen yiğit bir ses olacaktır. Filistin'in umudu, Gazze'nin imdadı olacaktır. Kendimiz için ne istiyorsak tüm insanlık için de onu istiyoruz. Çünkü biz Türkiye'yiz. Çünkü biz insanlık ailesinin kadim mirasının günümüzdeki en güçlü temsilcisiyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; 'Dünya barışının anahtarı Türkiye Yüzyılı'dır. Tarih, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da, AK Parti'yi de altın harflerle yazacaktır. Bizler de o altın sayfada birer nokta, virgül, olmaya talip olmuşuz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme