• Haberler
  • Siyaset
  • Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: 'Hizmet Siyasetinin En Güzel Örnekleri Kastamonu'muzda'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: 'Hizmet Siyasetinin En Güzel Örnekleri Kastamonu'muzda'

Türkiye Buluşmaları Programı, Kastamonu bölümü Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, MYK Üyesi Belgin Uygur, MKYK Üyesi Hülya Terzioğlu ve 20 milletvekilinin katılımları ile 81 ilde gerçekleştirilen Türkiye Buluşmaları Programı kapsamında Kastamonu bölümü Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: 'Hizmet Siyasetinin En Güzel Örnekleri Kastamonu'muzda'

Programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; “Türkiye Buluşmaları kapsamında, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, MYK Üyemiz Sayın Belgin Uygur ve MKYK üyemiz Sayın Hülya Terzioğlu, Kastamonu Milletvekillerimiz Sayın Halil Uluay, Sayın F. Serap Ekmekci, İl Koordinatörümüz Sayın İsmail Altınöz ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinden 20 Milletvekilimizin katılımı ile yapılacak etkinliklerde şehrimizin genel durumu istişare edilecektir. Basın toplantısı sonrası, milletvekillerimiz ilçe koordinatörlerimizle birlikte ilçelerimize dağılarak halkımızla bir araya gelecek, sektör temsilcilerimizle ve esnafımızla buluşmalar gerçekleştirecek, il ve ilçelerimizin ihtiyaçlarına yönelik istişarelerde bulunacaklar. Bugün bu programlar kapsamında ortak paydamız Kastamonu diyerek, bu paydada buluşmak için ilimize katkı sağlayan STK temsilerimizle bir araya geleceğiz. Teşkilat mensuplarımızla ve vatandaşlarımızla hasbihalde bulunacağız. AK Parti’miz her zaman köklerini medeniyetimizin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinde bulan ‘Sosyal Devlet’ anlayışıyla hareket ederek, politika ve yatırımlarının merkezine aziz milletimizin İhtiyaç ve taleplerini koyarak yoluna devam etmiştir. Şehrimizin öncelikleri, ülkemizin öncelikleri, siyasi önceliklerimizden daha kıymetlidir. Aynı memlekette yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz. Siyasilik, tarafgirlik seçim zamanı olur. Seçimden sonra memleketimizi daha iyi nasıl geliştiririz, şehrimizi nasıl büyütürüz hepimizin ortak gündemi bu olmalıdır. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza hizmet götürme aşkıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Her Daim Birlikte, Özümüzden Geleceğe’ diyerek çıktığımız bu yolda gerçekleştireceğimiz programlarımızın milletimize, şehirlerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: 'Hizmet Siyasetinin En Güzel Örnekleri Kastamonu'muzda'

‘Devletimiz Bütün Kurum Ve Kuruluşlarıyla Seferber Oldu’ 

Türkiye buluşmaları kapsamında Kastamonu’da olduklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, MYK Üyesi Belgin Uygur; “Türkiye buluşmaları kapsamında 81 ilimizde ve bütün ilçelerimizde milletvekillerimizle birlikte teşkilat mensubu olan kardeşlerimizle birlikte vatandaşlarımızla hemşerilerimizle birlikte olmaya hemhal olmaya ilk günkü aşkımızla heyecanımızla, 14 Ağustos 2001 yılında başlayan o kutlu yürüyüşümüzün devamı olarak milletimizle birlikte olmaya, milletimizle hemhal olmaya inşallah devam edeceğiz. Değerli dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım tabii gönlümüz yanıyor, kalbimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Malum hepimizin aslına bakarsanız gündeminde bütün Türkiye'nin gündeminde narin kızımız. Ben sözlerime başlamadan önce narin kızımızla ilgili birkaç cümleyle duygularımı ifade etmek istiyorum.  Dün Diyarbakır'daydık. 3 bakanımızla Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız, aile bakanımız Çiğdem Karahasan, Genel Başkan Yardımcımız, ben ve milletvekillerimizle birlikte Narin kızımızın mezarını ziyaret ettik. Bütün milletimize Narin artık hepimizin evladı 85 milyon her bir ferdin evladı. Hepimizin kalbini yaktı, gönlünü yaktı, geçti. Bütün milletimize taziyelerimizi ilettik. Tabii Narin kızımız kaybolduğu ilk andan itibaren devletimiz bütün imkânlarıyla, bütün kurum ve kuruluşlarıyla seferber oldu. Kızımızı sağ salim ulaşma noktasında cansiperane bir çalışma gerçekleştirildi. Ama maalesef kızımızın cansız bedenine ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız da ilk andan itibaren konunun bizzat takipçisiydi, hep ifade etti. Adaletin tecelli etmesi noktasında narin kızımıza bunu yapanların tespit edilip adalet önünde en ağır cezayı almaları noktasında yine devletimiz bütün imkânlarıyla çalışmakta seferber olmuş durumda. İnşallah adalet en kısa zamanda tecelli edecek ” ifadelerini kullandı.

‘En Büyük Mücadelemiz Terörle Mücadeleydi’

Darbeler hakkında açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur; “Bugün tabii aynı zamanda 12 Eylül. İşte o darbeler dönemini yaşadığımız her 10 yılda bir aslına bakarsanız o millet iradesine ket vurulan millet iradesinin askıya alındığı, millet iradesinin vesayete teslim edildiği anları hep birlikte bu Türkiye şahitlik etti. En temel insan haklarının askıya alındığı, insanlara düşüncelerinden dolayı zulmedildiği o karanlık günleri maalesef Türkiye olarak yaşadık. İşte 12 Eylül Darbesi’nin üstünden de 44 yıl geçti. Ama işte 15 Temmuz'la bu millet Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla bir destan yazdı. Artık darbelere geçit vermeyeceğini, demokrasisine ve iradesine sahip çıkacağını güçlü bir şekilde sahip çıkacağını Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gösterdi. Aslına bakarsanız AK Parti ilk kurulduğu andan itibaren en büyük mücadelemiz bizim vesayetle olan mücadelemizdir. İşte 28 Şubat sürecinin o karanlık günlerinin hem hak ve özgürlükler anlamında yaşamış olduğumuz o karanlık günlerin hem de ekonomik manada yaşamış olduğumuz o ağır buhranın akabinde partimiz cumhurbaşkanımız liderliğinde milletin içinden doğan bir siyasi hareket olarak milletin talep ve beklentilerinden doğan bir siyasi hareket olarak yol yürümeye başladı. Hep ifade ediyoruz. Biz sıradan bir araya gelen kişiler topluluğu değiliz. Biz bir ülke etrafında, bir dava etrafında, bir mücadele etrafında toplanan Cumhurbaşkanımız liderliğinde toplanan bir siyasi hareketiz.  Milletimizin o güçlü desteğiyle girmiş olduğumuz 3 Kasım 2002 seçimlerinden itibaren milletin iradesinin cumhurbaşkanımıza ve davamıza, partimize olan o güçlü desteğiyle milletimize hizmet etmeye, eser üretmeye, hizmet üretmeye, iş üretmeye, temel hak ve özgürlükler anlamında o devrim niteliğinde yeniliklere, özgürlüklere imza atmaya devam ediyoruz. Biraz önce de dedim, en büyük mücadelemiz vesayetle mücadeleydi. En büyük mücadelemiz terörle mücadeleydi. En büyük çalışmamız, çabamız, gayretimiz, biraz önce bahsettiğim ekonomik manada o buhranlı günlerin akabinde milletimizin her bir ferdinin o refah düzeyini yükseltme noktasındaydı en büyük mücadelemiz” dedi.

‘Milletimizle Hemhal Olmaya Devam Ediyoruz’

22-23 yıllık kuruluş dönemlerinden bu yana hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur; “Elhamdülillah 23 yıl boyunca partimiz kurulduğu andan itibaren iktidarda olduğumuz 22-23 yıl boyunca milletimize hizmet etmeye, güç üretmeye, milletimizle hemhal olmaya devam ettik. Tabii bu süreç dikensiz bir gül bahçesi değildi. İşte partimize açılan o kapatma davası. 367 garabeti, El muhtıra 17-25 Aralık olayları, gezi olayları milletin iradesine ket kurulmaya çalışılan o her bir şer odaklarının her bir gayretine karşı bizim milletimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde dimdik ayakta durdu. Dimdik bir şekilde iradesine sahip çıktı. En sonunda 15 Temmuz'da o işgal girişimine, o darbe teşebbüsüne geçit vermedi. Kastamonu'da bugün şehir buluşmaları programı kapsamındayız. Hep ifade ettiğimiz gibi milletimizle hemhal olmaya devam ediyoruz. Eserlerimizi, hizmetlerimizi, politikalarımızı milletimizden gelen talep ve beklentiler doğrultusunda, odak noktamıza milletimizi alarak devam ediyoruz. İşte 14 Mayıs'ta 28 Mayıs'ta milletimiz o güçlü iradesiyle Cumhurbaşkanımızı güçlü bir çoğunlukla Cumhurbaşkanı olarak Cumhur İttifakı'nı da inşallah bu ülkeyi yine idare etme noktasında yetkilendirdi. Bizler bütün gücümüzle önümüzdeki kongre sürecimizde en iyi şekilde değerlendirerek güçlenerek, yenilenerek, tazelenerek eski arkadaşlarımızın tecrübelerini yeni arkadaşlarımızın heyecanıyla bir araya getirerek yine milletimizle birlikte olmaya, milletimizle hemhal olmaya, eser üretmeye, iş üretmeye, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye Uluslararası Arenada Oyun Kuran Bir Ülke’

Gazze konusuna değinen Belgin Uygur; “Tabii bu vesileyle partimiz kurulduğu ilk andan itibaren partimize emek veren, teşkilatımıza emek veren bütün yol arkadaşlarımıza buradan çok teşekkür ediyoruz. Ebediyete intihal eden yol arkadaşlarımıza, Rahmetli Rahman'a yolculadığımız dava arkadaşlarımıza da buradan Rabbimden rahmet diliyorum. 22 yıl boyunca o hizmet yolculuğumuzda her alanda diyoruz. Gündemimizde gönlümüzü yakan, kalbimizi yakan bir mesele daha var. Gazze konusuna da buradan değinmeden geçmek istemiyorum. Gazze meselesinde ilk de ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız bütün uluslararası platformlarda buradaki vahşetin ve soykırımın hem bütün dünyaya doğrulması noktasında, hem de bir an önce o vahşete, o soykırıma, o katil terör devleti İsrail'in bebek demeden, kadın demeden, sivil demeden bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirmiş olduğu vahşete, soykırıma, dur deme noktasında bütün dünyayı bir tavır göstermeye davet etme noktasında bütün hukuki yolları çalıştırma noktasında mücadelemize devam ediyoruz. İlk andan itibaren nasıl dünyanın dört bir tarafındaki mazlum coğrafyalara umut olduysak, nasıl mazlum coğrafyaların duası olduysak, nasıl ümmetin duası olduysak, bundan sonra da dünyanın neresinde bir zulüm varsa dünyanın neresinde zulme uğrayan bir kardeşimiz varsa o zulme dur demeye, zalimin karşısında dimdik bir şekilde durmaya, zulme uğrayan kardeşlerimizin yanında olmaya, zulme uğrayan kardeşlerimizle hep birlikte olmaya bundan sonra devam edeceğiz. Artık Türkiye uluslararası arenada oyun kuran bir ülke. Uluslararası arenada sahada, sahada hem masada güçlü olan bir ülke” şeklinde konuştu.

‘Terörle Anılan Gabar’da Bugün Kendi Petrolünü Çıkaran Bir Türkiye Var’

Artık güçlü bir Türkiye’ye tanıklık ettiklerini vurgulayan Belgin Uygur; “Ukrayna'daki o çatışmaya hepimiz şahitlik ediyoruz. Alt tarafımızdaki İsrail'in başlatmış olduğu yayılmacı ve işgalci politikaya hepimiz şahitlik ediyoruz. Bütün bunların ortasında güçlü bir Türkiye hem iç siyasette eser üreten, hizmet üreten, iş üreten hak ve özgürlükler anlamında birçok atılıma imza atan devrim niteliğinde birçok özgürlüğü hayata geçiren bir Türkiye var. Hem de her alanda eğitimden ulaşıma, sağlığa, adalete o yüzde 20’lerdeki savunma sanayimize yüzde 80’ler oranında bir yerleşme oranına ulaştıran bir Türkiye var. Terörle anılan Gabar’da bugün kendi petrolünü çıkaran bir Türkiye var. Karadeniz'de, Akdeniz'de kendi doğal gazını üreten bir Türkiye var. Kendi uydusunu yapan bir Türkiye var. Kendi yerli ve milli otomobilini yapan bir Türkiye, kendi denizaltısını yapan bir Türkiy var. Türkiye yüzyıla hedeflerini ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bir Türkiye var. Milletimizin o güçlü desteğiyle 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta Türkiye Yüzyıl’ının kapılarına heybesi dolu bir şekilde, güçlü bir şekilde eserleriyle, hizmetleriyle hak ve özgürlükler alanındaki kazanımlarıyla ‘Türkiye Yüzyılı’ kapılarını ardına kadar açan bir Türkiye var. Sizlerden almış olduğumuz bu güçlü destekle millet iradesini en doğru bir şekilde okuyarak kendimizi çek ederek eksiklerimizi tamamlayarak daha güçlü bir şekilde ilk günkü aşkımızla ilk günkü heyecanımızla her daim milletimizin yanında olarak her daim, milletimizle hemhal olarak milletimizle hep birlikte milletimizin, o güçlü desteğiyle inşallah 2028 ve 2029’unda kapılarını ardına kadar açığa açacağız. Türkiye Yüzyılının o köşe taşlarını hep birlikte milletimizden almış olduğumuz destekle hep birlikte döşeyeceğiz” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur: 'Hizmet Siyasetinin En Güzel Örnekleri Kastamonu'muzda'

‘Birçok Vatandaşımızın Hayatını Kaybettiği O Büyük Depremi Yaşadık’

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan afetlere değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur; “Buraya gelmeden önce İl Başkanımızla birlikte milletvekillerimizle de kısa bir toplantı yapma imkânımız oldu. Tabii Kastamonu maalesef işte o iklim değişikliğinin de sonuçları olarak Türkiye’mizin birçok noktasında hem doğal afetler selleri yaşadık, yangınları yaşadık, hem işte 11 ilimizi gerçekten büyük bir yıkıma uğratan ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği o büyük depremi yaşadık. Biz tabii hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Rabbinden rahmet diliyoruz. İnşallah onlar hükmen şehit, biz öyle inanıyoruz. Ama geride kalanları ayağa kaldırma noktasında, o işte yıkılan 11 ilimizi güçlü bir şekilde ayağa kaldırma noktasında, Elazığ'da, İzmir'de, Malatya'da deprem yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını giderme, o illerimizde yıkılan evlerimizi tekrar geri yapma noktasında,  Kastamonu'muzda maalesef burada da bir sel felaketi yaşadık.  Devletimizin ve kurumlarımızın, bakanlıklarımızın gücünü Kastamonu'da da gördük. İlk andan itibaren bütün bakanlarımız devletimizin aslında bütün imkânları buradaydı. Kastamonu'da değil sadece nerede bir afet varsa, nerede bir vatandaşımızın müşkülü varsa devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla ve bizler teşkilatlar olarak hep vatandaşımızın yanındaydık. Milletimizin yanındaydık. Bundan sonra da Allah'ın izniyle hep böyle olmaya devam edeceğiz. Kastamonu'da bu manada güzel yatırımlar var. Türkiye’mizin hep ‘İşte eser ve hizmet siyaseti’ diyoruz ya işte o eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerini Kastamonu’muzda da gördük.  Bunları milletvekillerimiz sizlerle sıklıkla paylaşıyoruz. Bu manada biz hem Kastamonu'muza hem Türkiye'mizin dört bir köşesine 81 ilimize her bir vatandaşımıza 85 milyon vatandaşımızın her birine hizmet etmeye, onların gönlünde olmaya, onlarla hemhal olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme