Adölesan İdiopatik Skolyoz Taramaları Yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nca yürütülen Adelösan İdiopatik Skolyoz ve Fiziksel Gelişim Taramaları Projeleri kapsamında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı içerisinde 6'ncı sınıf düzeyinde eğitim gören öğrenciler tarandı.

Bu taramalarda Kastamonu'da eğitim veren tüm ortaokullarda 6’ncı sınıf düzeyindeki 4 bin 19 öğrenciye okullarına gidilerek bilgilendirme yapıldı ve ailesinin izin verdiği 2 bin 673 öğrencimize taramalar uygulandı. Adölesan idiopatik skolyoz açısından taranan öğrencilerden 828’inde skolyoz riski tespit edildi ve Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde randevusuz muayene imkanı sunuldu. Tüm öğrencilerin ailelerine bilgilendirmeler yapıldı.
Fiziksel gelişim açısından taranan öğrencilerden 584’ü aşırı zayıf olarak, 305’i hafif kilolu olarak, 337’si ise kilolu olarak tespit edildi ve bu öğrencilerin de tamamının aileleri telefonla bilgilendirilerek ilgili branşlara yönlendirildi. Ayrıca 4 bin 19 öğrencinin tamamına Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat, Postür Bozuklukları ve Skolyoz konusunda eğitimler verildi. 

Bakmadan Geçme