ADD, Suudi Arabistan'ı Kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi Gençlik Kolları Başkanlığı'nca Nasrullah Meydanı'nda yaptığı açıklamayla Suudi Arabistan'ı kınadı.

ADD, Suudi Arabistan'ı Kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi Gençlik Kolları Başkanlığı’nca Nasrullah Meydanı’nda Riyad'da gerçekleşecek olan Süper Kupa maçı öncesinde, Atatürk posterlerine ve İstiklal Marşımıza yönelik izin verilmemesi ile ilgili olarak basın açıklamasında bulunuldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Çemçem yaptığı açıklamada; “Üzülerek ifade etmeliyiz ki, Riyad'da gerçekleşecek olan Süper Kupa maçı öncesinde, Atatürk posterlerine ve İstiklal Marşımıza yönelik izin verilmemesi, milli ve manevi değerlerimize olan saygısızlığı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının kutlandığı bir ortamda böylesine önemli bir spor müsabakasının Türkiye'de oynanması gerekirken Riyad'da oynanması kararının yanlış olduğunu gözler önüne sermiştir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin önderidir ve onun değerleri, bağımsızlık, özgürlük ve milli birliğe olan inancıyla her Türk vatandaşının gönlünde derin bir yer tutar. Atatürk'ün mirası, Türkiye'nin temel taşlarından biridir ve asla taviz verilemez bir kırmızıçizgidir. İstiklal Marşı ise milletimizin birlik ve beraberlik duygularını en güçlü şekilde ifade eden milli marşımızdır. Bu değerli marşımız, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir sembolüdür. Bizler birer yurttaş olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin birer vatandaşı olarak, bu kararı kınıyor ve Türk Milleti’nin kutsal değerlerine gösterilen bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanarak, her türlü ayrımcılığa ve milli değerlere yapılan saldırılara karşı birlik olmaya devam edeceğimize olan inancımızı vurguluyoruz. Bu vesileyle, Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımlarına başarılar diler, Türk milletinin birlik ve beraberliğine olan inancımızı yineleyerek, bu tür olaylara karşı duyarlılığımızı ve birlik içinde olma kararlılığımızı belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme