Acil Tıbbi Çağrı Yönetimi Eğitimi Tamamlandı

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı ve Bölge Eğitim Merkezi Eğitim Birimi koordinatörlüğünde ilimizde yapılan 6'ncı Tıbbi Acil Çağrı Yönetimi (Komuta Kontrol Merkezi) Eğitici Eğitimi sona erdi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Acil Tıbbi Çağrı Yönetimi Eğitimi Tamamlandı

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. özgür Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ali Ünal ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay'ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen eğitime Aksaray, Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak illerinden toplamda 23 kursiyer ve Tekirdağ, Konya, Erzurum, Trabzon, Kayseri ve Bursa illerinden toplam 10 eğitmen katılım sağladı.

Çağrı Karşılama Uygulamaları Tatbik Edildi

Eğitimin 4’üncü gününde Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Uzm. Dr. Muhammet Saltuk Deniz de eğitime iştirak ederek Kastamonu İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, inceleme ve istişarelerde bulundu. Eğitimde Komuta Kontrol Merkezi çalışma sistemi, tıbbi açıl çağrı yönetimi, telefon iletişimi, özel arama gruplarına yaklaşım, ambulans çeşitleri ve acil sağlık araçları, nakil koordinasyonu, olağanüstü durum yönetimi, yazılım ve haberleşme sistemleri, stres yönetimi, etik kurallar, tıbbi acil çağrı algoritmaları ele alınarak; olası çağrı örnekleri üzerinden canlandırmalı şekilde çağrı karşılama uygulamaları tatbik edildi.

Yine eğitimin 4’üncü gününde İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda, eğitmen ve kursiyerlerimiz grup olarak Şapka Müzesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Kastamonu Kalesi, İsmailağa Külliyesi, Yakupağa Külliyesi ve Nasrullah Meydanı ziyaretleri gerçekleştirildi.

Tüm kursiyerlerin başarı ile tamamladığı eğitimin son gününde Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay'ın katılımlarıyla geri bildirim ve kapanış konuşmalarının ardından eğitmen ve kursiyerlere sertifika ve teşekkür belgeleri takdim edilerek eğitim programı sonlandırıldı.
 

Bakmadan Geçme