Abana İlçe Devlet Hastanesi'nde HAP Tatbikatı Yapıldı

Abana İlçe Devlet Hastanesi'nde Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı yapıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Abana İlçe Devlet Hastanesi'nde HAP Tatbikatı Yapıldı

Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatının amacı afet ve acil durumlara ilişkin risklerini önlemeyi ve azaltmayı, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılmayı tüm sağlık tesislerde olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak amaçlanıyor.

Bu maksatla tüm hastanelerde olduğu gibi, Abana İlçe Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; hastane servis katında bulunan elektrik panosunda yangın meydan geldi. Kısa süre içinde çok sayıda hasta tahliyesi ile karşılaşacağı öngörülerek ivedilikle Olay Yönetim Ekibinin Olay Yönetim Merkezi’nde toplanması talimatı verildi. Olay Yönetim Ekibince yapılan ilk değerlendirme sonucunda risk değerlendirmesi yapılarak Hastane Afet Planı devreye sokulmuş ve “Kırmızı Kod” ilan edildi.

Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı talimatları ile Operasyon Şefi organizasyonunda, tüm personel göreve çağırılmış, acil durum dışında hasta alımı durdurulmuş, mevcut hastaların tahliyesi sağlanmış, basın alanı, personel toplanma alanı, triaj alanı, yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlar belirlenerek hazır hale getirilmiş; güvenlik tedbirleri gereğince, hasta yakınları ve basın mensupları için, güvenlik görevlileri tarafından uygun şekilde yönlendirilerek alınan tedbirler kapsamında tüm birimler soğukkanlı bir şekilde olaylara müdahale edecek biçimde konumlandı. 

Hastaneler arası imzalanan protokoller gereği Bozkurt Devlet Hastanesi ve Kastamonu UMKE den acil malzeme tedariki sağlanmış, çalışan personelin çalışma vardiyaları planlandı, basın ve eşgüdümlü ilgili kurumlar bilgilendirilerek, hastanede oluşan yangın kontrol altına alındı. Sonrasında kademeli şekilde normal çalışma düzenine dönülmüş ve “Yeşil Kod” ilan edilerek Hastane Afet Planı Tatbikatı sona erdirildi. 
 

Bakmadan Geçme