25 ton organik gübre dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan 'Organik Siyez Yetiştiriciliği' projesi için temin edilen 25 ton organik gübre üreticilere törenle teslim edildi.

25 ton organik gübre dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Finansmanı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce sağlanan proje toplam tutarı 225 bin TL’dir. Proje Kastamonu İli Merkez İlçesi Kuzyaka bölgesi, Karaçomak İçme Suyu Baraj Havzası’nda bulunan köylerde 50 çiftçi ile toplam bin dekar alanda organik siyez yetiştiriciliği yapılacaktır” denildi. 

Proje alanında kullanılacak gübrelerin dağıtım töreni, Kuzyaka köyünde bulunan ve aynı zamanda yüklenici firma olan Tarım Kredi Kooperatifinde gerçekleştirildi. Törene; Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ümit Uçar, organik üretim sertifikasına sahip proje uygulayıcısı çiftçiler, ilgili teknik personel ve köy muhtarları katıldı. 

“YÖRENİN EKONOMİSİNE EKSTRA KATKI SAĞLAYACAK”

Şube Müdürü Ümit Uçar üreticilere organik tarım ve organik tarımda gübre kullanımı konusunda bilgiler verdi. Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise yapmış olduğu konuşmada yörenin organik tarıma uygun olduğunu, organik tarım ile üreticilerin ürünlerini daha iyi değerlendireceklerini, organik üretimin alternatif bir gelir kaynağı olarak istihdam yaratacağını bunun da yörenin ve ilimiz ekonomisine ekstra katkı sağlayacağını belirtti. 

Konuşmalardan sonra üreticilere organik sertifikalı gübrelerin teslimi gerçekleştirilerek tören sona erdi. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme