'19 Mayıs Cumhuriyet'tir'

GENÇLİK HAFTASI KUTLAMALARI CUMHURİYET MEYDANI'NDAN BAŞLADI Milli Mücadele'nin 100'üncü Yılı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Gençlik Haftası kutlamaları dün başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde dün ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, GSİM İl Müdürü Reşat Asrak'ın konuşması sonrasında...

GENÇLİK HAFTASI KUTLAMALARI CUMHURİYET MEYDANI’NDAN BAŞLADI

Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Gençlik Haftası kutlamaları dün başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde dün ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, GSİM İl Müdürü Reşat Asrak’ın konuşması sonrasında da Abdurrahmanpaşa Lisesi ve KYK öğrencileri halk oyunları gösterisi düzenlendi. Programa Garnizon Komutanı Gamze Aydoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, kamu kurum kuruluş başkan ve temsilcileri ile siyasi parti başkan ve temsilcileri katılım sağladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmasında şunları söyledi: “Milli Mücadele’nin 100’üncü yıldönümünü idrak ediyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla gençlerimizi selamlıyorum. Sevgili gençler;  sizler, bizlere İstiklal aşkını veren Şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Ulubatlı Hasanların, Osman Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların torunlarısınız. 19 Mayıs ilk adımdır. 19 Mayıs İstiklal’dir. 19 Mayıs İstikbal’dir. 19 Mayıs Kurtuluş’tur. 19 Mayıs Milli Mücadele’dir. 19 Mayıs Bağımsızlıktır. 19 Mayıs Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giden yoldur. 19 Mayıs Milli İradedir. 19 Mayıs Cumhuriyet’tir. Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Milli iradeye emperyalist güçlerin hücumu 19 Mayıs ile tutuşturulan Milli Mücadele sonucunda kazanılan İstiklal Savaşı sonrasında bitmemiş, bitmeyecektir. Emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşabilmek için, orduları işgal için gelmese de onlar adına vekâlet savaşını üstlenen terör örgütleri ve hainler boş durmamakta, fırsat kollamaktadırlar. Nitekim 15 Temmuz'da uşaklığını yapan hain terör örgütünün kalkışması, şehrin süs havuzlarında abdest alıp, tankların önüne göğsünü siper eden gençlerimizin feraseti ve cesaretiyle ‘Siper et göğsünü dursun bu hayâsızca akın’ düşüncesi tecelli etmiş, 251 şehit, 2 bin 703 gazimizin kanıyla durdurulmuştur. Tekrar ifade etmek gerekirse, bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Bilimde, teknikte, kültürde, sanatta ve sporda, her alanda zirvede olan Türk Gençliği, ‘Birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini İlelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ Unutmayınız ki, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve vatan İçin canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Bakmadan Geçme