115 Üniversite Arasında 14'üncü

Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Erasmus+ 2024 teklif çağrısı dönemi Yükseköğretimde Hareketlilik Projeleri (KA171) başvurularında büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi, başvuru yapan 115 üniversite arasında 14'üncü sırada yer aldı.

Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Teklif Çağrıları kapsamında, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumları ile Ortaklık Proje başvuruları sonuçlandı. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve 16 farklı ülkeden projenin kabul edildiği 2024 Yılı Erasmus+ KA171 projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 154 bin 397 Euro hibe almaya hak kazandı.

16 Ülkedeki Üniversitelerle Öğrenci Hareketliliği Gerçekleştirilecek

Bu kapsamda, Nepal, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Filistin, Mısır, Jamaika, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Kenya ve Nijerya gibi 16 ülkedeki üniversitelerle öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilecek. Erasmus+ KA171 projesine ilişkin öğrenci ve personel ilanları, 2024-2025 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından web sitesinde duyurulacak.

Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, kabul edilen projelerin çeşitli ülkelerle iş birliğimizi güçlendireceğini ve öğrencilerimizin, akademik personelimizin uluslararası deneyim kazanmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Kastamonu Üniversitesi, Erasmus+ KA171 projesi kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na 2020 çağrısı için sunulan projede 1 ortak ve 16 bin 240 Euro, 2022 yılında 8 ortak ve 50 bin 840 Euro, 2023 yılında ise 16 ülkeden 21 farklı ortak ile 146 bin 765 Euro destek aldı.

‘İş Birliğini En Üst Düzeye Çıkarmayı Hedefliyoruz’

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin belirlediği kalite standartlarına ulaşmada yurtdışı öğrenci ve personel faaliyetlerinin büyük önemi olduğuna vurgu yaparak, yurtdışındaki ortaklar ile iş birliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Erasmus programı ile daha fazla öğrencinin ve personelinin uluslararası deneyimlerden faydalanmasını sağlamanın, üniversitenin kurumsal tanınırlığını artıracağını ve potansiyel iş birliği ortaklıklarının oluşmasındaki önemini vurguladı.

Rektör Topal, Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarına ve süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşma süreçlerine sunduğu katkılar ve özveri için Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. 

Bakmadan Geçme