Yarım Asırlık Hafız Muhtara Duygu Dolu Teşekkür!

Kayı Köyü sakinleri, 47 yıldır köy muhtarlığı görevini üstenen ve gelecek dönem için muhtar adayı olmayan 80 yaşındaki Kayı Köyü Muhtarı Hafız Cemal Yaşar'ı plaketle onore etti.

Kayı Köyü sakinleri, Muhtar Hafız Cemal Yaşar’ın yarım asra dayanan hizmet aşkıyla ilgili olarak; “1977 yılında Kayı Köyü muhtarı seçildi. 1978 yılında köy kadastro çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 yıl süreyle devam etti. 1982 yılında köye elektrik gelmesi için çalışmalar yaptı ve köy halkıyla birlikte elektrik direklerinin yerlerini kazarak köye elektriği getirdi. İhtiyaç olan mahalle su depoları yaptırarak köy içme suyunu evlere getirdi. Köy yollarının kumlanması işini ihtiyaç olduğu zamanlarda yaptırdı, asfalt yapılması için müracaatlarda bulundu. Parmaklı Türbe’ye telefon santrali yaparak ihtiyacı olan herkesin evine telefon bağlattı. Ilgaz’dan tüm köye su getirmek için gerekli çalışmaları başlattı ve köyün su problemini kökten çözdü. Temiz bir görünüm için kanalizasyon çalışmaları yaptı. 2 yıl önce sel nedeniyle bozulan Ilgaz suyunu yeniden yaptırarak su ihtiyacını karşıladı. Gözü gibi baktığı köye en önemlisi Parmalı Türbe Camii’ni külliye haline çevirterek köye ve çevre köylerin kullanımına sundu. Parmaklı Türbe’ye süt toplama merkezini, 4 ton soğutmalı binasıyla beraber yaptırdı ve armağan etti” dedi. 

Hafız Cemal Yaşar’dan Teşekkür

47 yıllık muhtarlık görevi sonrasında köy sakinlerinden gelen teşekkür plaketine ilişkin Yaşar; “Artık görevi gençlere devretme vakti. Bu yöreye 47 yıl muhtar olarak hizmet vermek benim için gurur ve mutluluktu. Şimdi bu teşekkür etkinliği de beni ziyadesiyle memnun etti. Bu duygulu vedadan dolayı tüm köy sakinlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme