• Haberler
  • Sinop
  • Vatandaş Memnuniyeti ve Liderlik Eğitimleri Tamamlandı

Vatandaş Memnuniyeti ve Liderlik Eğitimleri Tamamlandı

Sinop Valiliği himayelerinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından turizm sektörü ile ilişkili kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerine yönelik düzenlenen Sinop Paydaş Eğitimleri tamamlandı.

Sinop Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk eğitim programında TR82 Bölgesi (Sinop, Kastamonu, Çankırı İlleri) Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde “Etkili Vatandaş Memnuniyeti Eğitimi” yapıldı. Vatandaşların kamu kurumlarından aldığı hizmet deneyiminin artırılmasını amaçlayan eğitime, vatandaş ile doğrudan iletişim halindeki kamu ve özel sektör paydaşları katılım sağladı.

Eğitim programının açılışında paydaş eğitimlerinin önemine vurgu yapan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın şiarına uygun hareket eden, insanımızı merkeze alan bizler için kültürel kodlarımızdan gelen insan merkezli bu idare anlayışı ile vatandaşlarımıza duyarlı, empatik ve güler yüzlü hizmet sunumu en öncelikli alanımız. Bu kapsamda 30 kurumumuz bünyesinde yer alan panolarda QR Kodu ile dijital ortamda kurumlarımıza ilişkin memnuniyet düzeyi; sistematik, düzenli ve devamlı bir şekilde ölçülmektedir. Hemşehrilerimiz böylelikle sunduğumuz hizmetlerden ne derece memnun olduklarını bizlere düzenli olarak aktarabilmektedirler. Biz, daha çok vatandaşımızın kamu kurumlarından aldığı hizmetleri değerlendirerek, bir nevi bize karne vermelerini istiyoruz. Bu geri bildirim daha düzeltici ve geliştirici kamu hizmeti sunumunda bize önemli katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

Sinop Valiliği’nce hazırlanan memnuniyet anketinin kullanımı ve video-görsel gösteriminin gerçekleştirildiği programda, Eğitmen Ayça Kuru tarafından “Etkili Vatandaş Memnuniyeti” eğitimi verildi. Eğitimde kamu kurumlarında görevli personelin vatandaş ile iletişimini sağlamaya yönelik davranışsal bileşen ve etkileri ile değişim potansiyeli gibi konular üzerine eğitimler verildi.

Programın ikinci gününde ise “Liderlik Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitim çerçevesinde, kamu kurumu ve hizmet sektörü yöneticilerinin etkili yöneticilik yeteneklerinin artırılması ve bu sayede vatandaşa daha nitelikli hizmet verilmesi hedefleniyor.Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen programa; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcıları Abdullah Şahin, Ali Osman Bulat, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, kurum çalışanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme