• Haberler
  • Genel
  • Vali Dallı Kurum Amirlerine Seslendi: 'Elinizi Vicdanınıza Koyun'

Vali Dallı Kurum Amirlerine Seslendi: 'Elinizi Vicdanınıza Koyun'

İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2024 yılı 1'inci Toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu'nda Vali Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. 

Vali Dallı Kurum Amirlerine Seslendi: 'Elinizi Vicdanınıza Koyun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının açılışını gerçekleştiren Vali Meftun Dallı; “En büyük endişemiz seçim günü kar yağışı olması. Bunu şimdiden çok iyi planlayıp, yönetmemiz lazım. Malumunuz Kastamonu hem geniş hem de zor bir coğrafya. Dolayısıyla ciddi bir kar yağışına karşı bütün imkanlarımızı önceden planlayarak, seferber edebilmemiz lazım. Seçim gününden 1 gün öncesinde yollarımızı açık tutmalıyız ki, sandık görevlileri gidebilsin, oy kullanımı sonrasında oyların intikalini sağlayabilmemiz lazım. Bundan dolayı bütün kurumlarımızı şimdiden uyarmak istiyorum. AFAD İl Müdürlüğümüz bu konuda çalışma yapacak. Diğer kurumlarımızda talepler doğrultusunda yardımcı olsunlar. Bu seçim dönemini de alnımızın akıyla tamamlayalım” dedi. 

‘1 Liranın Bile Boşa Harcanmaması İçin Elinizi Vicdanınıza Koyun’

Tasarruf tedbirlerine değinen Vali Dallı; “Bildiğiniz gibi tasarruf tedbirleri gelir, bir dönem hassasiyetle üzerinde dururuz ama aradan 3 ay geçince bu işler ya savsar, ya da unutulur. Bildiğiniz üzere bir deprem yaşadık, ülkemizin ekonomik sıkıntıları oldu, onun için özellikle kaymakamlarımız ilçelerinde bu durumu gözden geçirmelerini, 1 liranın bile boşa harcanmaması için herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum. Bir damla bile birçok şeyi değiştirebilir. Kurumlarınızda ısınmayla ilgili sorunlarınız varsa, bunları bir an önce gidermeye bakın. Gereksiz yere araç kullanmamanız, kurum araçlarını gereksiz yere kullandırtmamanız önemli. Bunu da özellikle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Kurumlarımız Daha Koordineli Bir Şekilde Takip Etsin’

İlimizde yaşanan don olayına değinen Vali Dallı; “Beklenmedik bir şekilde il merkezimizde bir don olayı oldu. İlimizde maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Bu tür durumlarda vatandaşlarımızı önceden uyarmaya çalışalım. Böyle durumları ilgili kurumlarımız daha koordineli bir şekilde takip etsin” dedi.

‘Eğitim Fakültemiz İçin 90 Milyon TL Ödenek Tahsis Edildi’

Toplantının devamında üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal; “Üniversitemizin 10 adet projesi bulunmaktaydı. Şehir alanı içerisindeki kampüs alanının projelendirilmesi için ihaleye çıktık. Orada proje çalışmalarımız devam etmektedir.  Meslek Yüksekokulu binası olarak bilinen binanın yapım işi devam etmektedir. Yüzde 75 fiziki gerçekleştirme sağlandı. Üniversitemiz bünyesindeki tadilat işleri tamamlandı. Eğitim Fakültemiz için 90 milyon TL ödenek tahsis edildi” diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘Üniversitemizin Camiye Ödenek Ayırması Mevzuat İtibariyle Mümkün Değil’
Üniversite Camii hakkında bilgi veren Rektör Topal; “2023’te binanın dış cephe imalatlarının bitmesini hedeflemiştik. Elimizden geldikçe tamamlaya çalıştık ama yetmedi. Tüm gayretlerimiz ile bitmesini arzu ediyoruz. Fakat bir algı var, camiinin üniversitenin bütçesiyle yapılabileceği yönünde. Hiçbir şekilde bu mümkün olan bir husus değil. Üniversitemizin yatırım bütçesi kapsamında camiye ödenek ayırması mevzuat itibariyle mümkün değil. Hayırseverlerin katkılarıyla yapılabilecek bir hayır işi” dedi.

‘Rehabilitasyon Merkezi’nin Fiziki Gerçekleşmesi Yüzde 55’

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağlar Derdiyok kurumunun çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Nükleer Tıp Fakültesi hizmeti vermekteyiz. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki çatı problemleri giderildi. Küre İlçe Devlet Hastanemizde çalışmalar devam ediyor. Şubat ayında hizmete almayı planlıyoruz. Doğalgaz olan yerlerdeki ilçe devlet hastanelerimizin doğalgaz dönüşümleri tamamlandı. Çatalzeytin Entegre İlçe Devlet Hastanemizdeki eksikleri tamamlayınca Mart ayında açmayı planlıyoruz. Aktekke Mahallemizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz tamamlandı, yakın zamanda açmayı planlıyoruz. Taşköprü Alatarla Aile Sağlık Merkezimiz ve Acil Sağlık Hizmeti binamızın tamamlanması yüzde 85, Mart ayında açmayı planlıyoruz. İğdir Aile Sağlık Merkezi tamamlanması yüzde 75. Burayı yakın zamanda hizmete alacağız. Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin fiziki gerçekleşmesi yüzde 55, sürecin hızlanmasını planlıyoruz. Bozkurt İlçe Devlet Hastanemizde çalışmalar devam ediyor” diyerek planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘3 İlde Sıcak Yemek Faaliyetine Başlayacağız’

Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar ise; “Şeyh Şaban-ı Veli Türbesinde çalışmalarımız devam ediyor. Doğanyurt Merkez Cami’nin restorasyonu devam ediyor. 3 ilde sıcak yemek faaliyetine başlayacağız. Bu illerden biri de Kastamonu olacak” ifadelerini kullanarak, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘25 Milyon Avroluk Krediyi Kullanma Hakkı Kazandık’

Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “İnönü Mahallesi Yaşam Alanı Projesi çalışmaları 2022 yılında başladı. 31 Milyon 729 bin lira proje bedeli olan çalışmamızın nakdi gerçekleşme oranı yüzde 78’dir. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kapalı Pazar Projesi çalışmaları 2023 yılında başladı. 16 Milyon 330 bin lira bedeli olan çalışmamızın nakdi gerçekleşme oranı yüzde 64’tür. Dernekler Binası Projesi 2023 yılında başladı. 3 Milyon 950 bin lira proje bedeli olan çalışmamızın nakdi gerçekleştirme oranı yüzde 55’tir. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çocuk Bakımevi 2023 yılında başlamış olduğumuz projemizin maliyeti hayırseverlerimizce karşılanmaktadır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 50’dir. Türkiye Sel ve Deprem Acil İmar Projesi kapsamında Kastamonu’ya ait alt yapı içme suyu ve kanalizasyon sistemlerinin değişimi için Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun yapmış olduğumuz girişimler neticesinde 28 belediye içerisinden 25 milyon Avroluk krediyi kullanma hakkı kazandık. Bahar aylarıyla birlikte çalışmalar başlayacak. Proje çerçevesinde 168 kilometre içme suyu hattı 68 kilometre ise kanalizasyon hattı değişimi gerçekleştirilecektir” dedi. 

‘Kırık Barajı’nda 154 Milyon TL Ödeneğimiz Var’

DSİ 23’üncü Bölge Müdürü Yasin Devrim, Kastamonu’da toplam 139 adet projelerinin olduğunu söyleyerek; “Projelerimizin toplam tutarı 25,6 milyar TL’dir. 8 adet büyük su işimiz yer almaktadır. Daday Bezirgan Hazım Kılıç Sulaması ikmali tamamlanmıştır. Andıraz Barajı’nın 2024 yılı içerisinde ihale edilmesi planlanmaktadır. Araç Barajımızda suyumuzu tuttuk. Geçici kabul aşamasında, son çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Kırık Barajımızda yüzde 40 tamamlanma sağlanmıştır, çalışmalar devam etmektedir. Obrucak Barajı’nda ve sulamasında çalışmalar devam etmektedir. Kulaksızlar Barajı Sulaması devreye alındı, geçici kabulü yapıldı. Hasanlı Göleti Sulaması tamamlandı. 12 adet taşkın koruma çalışmalarımız devam etmektedir. Bozkurt Ezine Çayı Islahı’nda yüzde 100 fiziki gerçekleşme sağlandı. Kırık Barajı’nda 154 milyon TL ödeneğimiz var. Eğer yüklenici firma 154 milyon TL’nin üzerinde bir para harcarsa, projeler arasında aktarma yaparak ödenek sağlayabiliriz ” ifadelerini kullanarak, diğer çalışmalar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. 

‘Ulaştırma Sektöründe Toplam 19 Adet Projemiz Bulunmaktadır’

Karayolları 15’inci Bölge Müdürü Alparslan Eşlik ise; “Ulaştırma sektöründe toplam 19 adet projemiz bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 31,2 milyar TL’dir. 19 projemizden 13’ü devam etmektedir. 2’si tamamlanmıştır. 4 tane de başlanmamış projemiz bulunmaktadır. Kastamonu-Çankırı Yolu Kırık Barajı Varyantı; toplam 20,4 km uzunluğundaki projede çalışmalarımız devam etmektedir. 2024 yılında tünel bölümünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kastamonu-İnebolu yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Küre Şehir Geçişi projemiz tamamlandı. Kastamonu-Karabük yolunda 13 km’lik kesimi kaldı” diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, kurumunun çalışmaları hakkında bilgi vererek; “11 projemiz devam ediyor. 8 tane projemiz ihale edilmiş durumda, 10 tanesi henüz ihale edilmemiş durumda. Toplamda 99 adet BSK projemiz var. 2’nci kat asfalt projelerimiz vardı, toplamda 154 km. 2’nci kat asfalt çalışması yaptık. Kilitli parke uygulamaları gerçekleştirdik. Devam eden köprü çalışmalarımız var. İçme suyu sektöründe 26 projemizin tümü tamamlandı” dedi. 

Bakmadan Geçme