Tahsin Babaş: 'Bizim Meramımız Bu Şehre Hizmet Etmek'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Programda konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini belirtti. Kastamonu’ya yapılacak büyük projelerle ilgili de konuşan Bakan Yumaklı, Türkiye yüzyılını inşa etmek için canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Ünal Düğün Salonu’nda yapılan programda konuşan AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, “Mübarek Ramazan-ı Şerif hepimiz için mübarek günler, akşamlarında da böyle güzel birlik ve beraberlik iftarlarını yapıyoruz. Bu da aramızdaki birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşliği güçlendiriyor. Tabii ben önceki dönemde belediye başkanlığı yapmış olduğumdan biz sokak iftarları yapardık. Sokak iftarlarında en az beş bin, altı bin vatandaşımızla sokaklarda iftar ettik. Onlarla kaynaştık, onlarla dertleştik. Hala vatandaşlarımız o günleri arıyor. Sokak iftarlarını arıyor. Orada yemek değil, orada kardeşlik var, orada birlik, beraberlik var, orada dostluk var. Kastamonu kadim bir şehir. Kastamonu Şehitler Beldesi, Evliyalar Diyarı bir şehir. Ta ki ezelden beri hiç işgal görmemiş bir şehir. Yani bu şehrin toprakları kutsal topraklar. Bu şehrin insanları kadim insanlar. O nedenle biz şehrimize öncesinde hizmet ettik. Bundan sonra da hizmet etmek için buradayız. 35 yıla yakın Kastamonu Belediyesi'nde değerli kardeşlerime ve halkımıza hizmet ettim. Tabii ki bir 5 sene ne diyorum ben ona muhasebe dönemi geçirdik. Bu muhasebe döneminde neler yaptık, neler yapacağımızı değerlendirdik. Belki eksikliklerimiz vardı, onları tamamladık. Ama tamamen tamamlanmış, işini tamamen projelendirmiş, ekibini ayarlamış bir şekilde şu anda sizlerin teveccühü Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdiriyle tekrar AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım” dedi. 

‘156 Projeyle Bir Proje Lansmanı Yaptık’

Sahada çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Babaş; “Biz birlik beraberlik içerisinde mahalle yönetiminden, mahalle başkanına, yine sandık kurulu üyelerine, gençlik kollarından kadın kollarına, yine ilçesinden il teşkilatına, milletvekillerine ve il başkanına kadar kol kola verdik sırt sırta verdik. Bu zafer için sizlerin devamlı yanındayız, sahalardayız. Bizim meramımız bu şehre bu kadim şehre hizmet etmek. Bakın bundan önceki günlerde 156 projeyle bir proje lansmanı yaptık. O günden beri hatta öncesinden beri biz hep sahalarda projelerimizi anlatmakla meşgulüz. Diyoruz ki bu proje Kastamonu'nun sorunu giderir. Bu proje Kastamonu'nun istihdamını sağlar. Diyoruz ki bu projeyle ticaret gelişir. Bu projeyle Kastamonu turizmde dünyanın ve Türkiye'nin en önemli illerinden biri olur. Bu projeyle trafik ve ulaşım problemlerini çözer. Bu projeyle sanayisinde atılımlar yapar. Organize sanayisini yapar. Bu projeyle sağlıkta bölgesinin en viral bir şehri haline gelir. Tabii bunu söylerken de hem yerelde yapacaklarımızı hem de genelde iktidarla birlikte yapacağımız projeleri de söylüyoruz. İşte bunun bir örneği bu gece burada. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı bey ekibiyle beraber burada. Yine Sanayi Bakan Yardımcımız burada. Biz hep birlikte yapacağız bu projeleri. Temelini oluşturduk. Şimdi sizden destek ve teveccüh bekliyoruz. Biz iyi bir ekibiz. Teşkilatımızla birlikte Kadim Kastamonu'yu, Kastamonu Belediyesi'ni yönetmeye hazırız” şeklinde konuştu.

‘Ben Proje Adamıyım’

Rakip adaylara değinen Babaş; “Tabii biz bu projelerle uğraşırken diğer adaylar da bizimle uğraşıyor, uğraşsınlar. Ben onlara bir şey söylemem. Neden söylemem? Ben hizmet adamıyım. Ben proje adamıyım. Öncesinde bu memlekete hizmet ettim. Bakın 35 yıl geriye doğru memleketin her karış hizmetinde bu alın terim var. Tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik. Çok zor durumlardan geldik. Yeri geldi, Kastamonu susuzdu. Yüzde ellisinde su yoktu. Sabahlara kadar çalıştım. Ben benimle çalışan o değerli ekip arkadaşlarım sayesinde buralara kadar geldim. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Belediyecilik her zaman şunu söyledim. Bir ekip işidir. Ekibiniz iyiyse, ekibiniz görevinin bilincindeyse, birlik beraberlik varsa, saygı sevgi oluşmuşsa ve şehre hizmet etmek daha kolay, daha etkin bir biçimde olur. Onun için hep bizi şiar ettim. Hep biz dedik, hiçbir zaman ben olmadım. Dediğim gibi biz bunlarla uğraşırken siyasi rakiplerimizde kimisi eline yalan yanlış bir iki belge alıyor. 2019'da olduğu gibi o belgelerin mesnetti olmayan o belgeleri sallayarak ‘Benim de hizmetim bu’ diyor. ‘Ben Kastamonu’nun beş yılını kararttım. Bundan sonra da karartmak istiyorum’ diyor. Ya kardeşim 2019’da bu ne bileyim gerçek olmayan suçlamalarla, iftiralarla yaptın bunu, gittin oraya, verdin, sahte şeyleri verdin, ne oldu? İşte Kastamonu gördü bunu. Beyt’ül Malın nasıl heba edildiğini gördük. Hizmetsizliğin ne demek olduğunu gördük. Yani anladı bizim vatandaşımız, Kastamonu halkımız sizden bunu gördü. Aynı olaylar gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Ama ben inanıyorum ki bunları, Kastamonu benim değerli kardeşlerim sizler bir daha bunlara inanmayacaksınız” dedi. 

‘Şehrin Geleceğiyle Oynayan Bu İftiracılara İnanmayacaksınız’

Kendisine iftara atıldığını vurgulayan Babaş; “‘Sen bana iftira atıyorsun. Ben de seni mahkemeye veririm’ dedim. Ben de o gün o adayı mahkemeye verdim. Şimdi ismini söylemek dahi istemiyorum ve şu 5 yıl boyunca o arkadaşımız mahkemeye verdiği aday arkadaşımız gidip ifade vermedi, kaçaktı kaçak. Tutanaklarla bende, benim elimde. İşte bende de belgeler var. Mahkemeye veren benim, neden? Bana iftira attığı için mahkemeye verdim. Hala 5 yıl boyunca gidip o ifadesini savcılığa vermedi. Kaçak gözüküyor. Çıkmış şimdi de diyor ki işte belge var, şu var, bu var, yalan. Artık ben biliyorum ki şehrin geleceğiyle oynayan bu iftiracılara inanmayacaksınız. Gerçek kardeşiniz burada. Yıllardır hizmet ettim. Bakın yine 5 yıl boyunca hep sizin içinizde oldum. Sizlerle beraber oldum. Acı gününüzde de tatlı gününüzde hep sizlerle yan yana oldum. Problemlerinizde sizlerin yanında ve arkasında oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

‘Bu Tedrisatları Kimse Dinlemiyor’

Hasan Baltacı hakkında da eleştiride bulunan Babaş; “Diğeri ne yapıyor? Milletvekili olmuşsun sen. Millete söz vermişsin. Demişsin ki ‘Ben sizin için milletvekili olmak istiyorum.’ Milletvekili olarak seçmiş halkımız. Ne varsa hani belediye başkanlığı nereden biliyorsa bu sefer de ona aday oluyor. Ondan sonra başlıyorlar tezvirata. Ne yapacaklar? Beni Tahsin Babaş'ı eleştirmeye başlıyorlar. Nasıl eleştiriyorlar? Tamamen mesnetsiz. İşte ne diyor? Bir derede iki defa yıkanılmaz gibi bir söz söylüyor. Yani artık nereden aldıysa bu sözleri hangi derede iki defa yıkanmayacaksa saçma sapan işte vatandaşımızın aklıyla oynanan derecede bir tedrisat yapılıyor. Ama ben görüyorum ki bu tedrisatları kimse dinlemiyor. Ya sen CHP'nin adayısın ve sen CHP'nin içindeki gerçek Atatürkçüleri tasfiye etmişsin. Gerçek Atatürkçü kardeşlerimi tasfiye etmişsin sen. Nasıl diyorsun ben Atatürkçüyüm veya CHP'liyim diye? O nedenle bunlara gerekli dersi siz değerli halkımız 31 Mart'ta vereceğine inanıyorum. Diyorlar ki bakın yakın bir CHP’li diyor, biz diyor bu 30-40 düzeni değiştireceğiz. Bu düzeni yıkacağız. Aynı kelimeler. Nasıl yıkacak, nasıl edecek görelim. Kastamonu halkı buna izin vermez. Sen boşuna konuşuyorsun böyle. Bizim kadim halkımız hiç erkeği kalmayıncaya kadar cepheye giden bu kardeşim senin bu tezviratlarına izin vermez” ifadelerini kullandı. 

‘Bir Ülkenin Kalkınması Sadece Genel Halden İbaretten Değildir’

Yerel yönetimlerin önemine değinen Bakan Yumaklı, "Türkiye yüzyılını inşa etmek üzere, bu milletin geleceğine dair, istenen yere ulaşmak adına döşeyeceğimiz taşları bir bir planladık, uyguluyoruz. Uygulamaya da devam edeceğiz. Bunların arasında en önemli noktalardan bir tanesi de yerel yönetimler, belediyeler. Bunu neden söylüyorum, çünkü bir ülkenin kalkınması sadece genel halden ibaretten değildir. Yerelde de aynı gayretin, aynı duruşun, düşüncenin olması gerekiyor. 31 Mart’ta sizlerin Tahsin Başkan’dan yana koyacağınız tavır bizim Kastamonu ile ilgili temayüllerimizin de gerçekleşmesi için çok önemli bir adımdır” dedi.

‘Kastamonu’daki Projelerin Hayata Geçirilmesi İçin Elimden Geleni Yapacağım’

Kastamonu’da yapılması planlanan projelerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, “Kastamonu için yereldeki yapılması gerekenleri Tahsin Başkan, bütün projeleri ile anlatmış oldu. Onların ile diğerleri arasındaki farkın, ‘yapacağız, edeceğiz’den, ‘ben bunu planladım, yapmaya da karar verdim’ olduğunu biliyorsunuz. Kastamonu’nun bir de daha büyük projeleri var. Bunların hükümet bazında takip edilmesi ve yapılması gerekiyor. Mesela Kırık Barajı’nın, Allah nasip eder, ömür verirse açılışını yapmak bize nasip olur. Hastanemiz var, bu sene yapımına başlanılacak olan Maslak Sanayi Sitesi var, Karaçomak deresinin ıslahı var. Adını sayamadığım çok büyük hacimli işleri, hem ben kendi bakanlığımda takip edeceğim hem de diğer bakanlıklarda olanları takip edip hayata geçirilmesi için elimden geleni yapacağım” diye konuştu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme