• Haberler
  • Sinop
  • Sinop Su Ürünleri İhracatına Alım Heyeti Dopingi

Sinop Su Ürünleri İhracatına Alım Heyeti Dopingi

Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi Pazar Çeşitlendirme Faaliyetleri kapsamında su ürünleri ihracatının desteklemesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) öncülüğünde düzenlenen alım heyeti organizasyonuyla İspanyol alıcılar ile Sinoplu su ürünleri üreticileri bir araya geldi.

Avrupa Birliği destekli Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi’nin teknik yardım faaliyetleri çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, S.S. Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği, S.S. Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi ve DT Global öncülüğünde yer alan konsorsiyum işbirliğinde düzenlenen organizasyon ile İspanya’da su ürünleri sektöründe avcılık ve işleme alanlarında faaliyet Yurrita Group firması, tedarik zincirini geliştirme çalışmaları kapsamında Sinop’a hammadde gözlem ve alım ziyareti gerçekleştirdi.

İyi niyet protokolü imzalandı

Ziyaret kapsamında alım heyeti ilk olarak yakın zamanda su ürünleri sektörüne ortak kullanım tesisi olarak hizmet vermeye başlayacak olan Seanop Su Ürünleri İşleme ve Sanayi A.Ş. tesisinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrasında tesis ve Sinop’ta üretilen su ürünleri hakkında bilgi alan heyet, ihracata yönelik hamsi ve palamut numunelerini inceledi. Yapılan incelemeler üzerinden karşılıklı işbirliğini geliştirme konusunda mutabakata varılan ziyarette, Seanop Su Ürünleri İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Yurrita S.L. arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Seanop Su Ürünleri İşleme Sanayi ve Ticaret A.Ş adına Sinop Valisi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop TSO Başkanı Salim AKBAŞ, Yurrita S.L. firması adına Yönetim Kurulu Başkanı Juan Jose Yurrita Orbegozo ve Genel Müdür Alberto Barquin Lois, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Halil İbrahim Kırlı, DT Global temsilcisi Nehir Mutlu Akdeniz ve Javier Casanova katıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti destekleriyle Sinop başta olmak üzere, Karadeniz bölgesindeki balıkçılık sektörünün gelişmesine katkı sağlaması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen “Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde yürütülüyor. Sinop’ta son 25 yılda, 10, 5 milyon Avro bütçesiyle kurum ve kuruluşların ilin öz değerleri ile gerçekleştirdikleri en büyük bütünleşik yatırımlardan bir tanesi olan proje, Sinop’ta üretilen su ürünlerinin katma değerinin yükseltilmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi ile Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde 3 bin ton/yıl kapasiteli "Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi" ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi bünyesinde "KOBİ Destek Merkezi" kurulmakta olup diğer taraftan turizm planlama ve proje geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme