Pazardaki Fiyatlarda Düşüş Başladı

Ramazan ayı ile birlikte pazar alışverişlerinde hareketlilik arttı. Vatandaşlar iftar sofralarını donatmak için güncel fiyatları araştırıyor. Pazarcı esnaflar da raflardaki fiyatlar hakkında bilgiler verdi.

Pazar hakkında konuşan esnaf Muhammed Ali Elmacı; “Şu an için pazarlar canlanmaya başladı. Sebzelerde yüksek fiyat sadece biberde var. Domates ve salatalıkta fiyat düştü. Kışın müşteri geldiği zaman mallar donuk olduğu için almıyor bazen. Ama şimdi yaz gelmeye başladı, havalar ısındığı için vatandaşlar sokaklara döküldü. Haliyle pazar yerlerimizde dolmaya başladı. Öylesine bakmaya gelen müşteri dahi elini cebine atıp alıp bir ürün alıyor. Fiyat konusunda vatandaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim buradaki tüm ürünlerimiz hem kaliteli hem de lezzetlidir. Hayat yeteri kadar acı ürün satmamaya çalışıyoruz. Ramazan ayında canlı bir pazar süreci geçirdik. Maşallah pazar canlı şartlar kışın bizleri epey zorladı. Yurt dışına mallar gittiği zaman yükseliyor. Gitmediği zaman mallar bol oluyor bu sayede her üründe indirim oluyor” dedi. 

'Fiyatlar Şu An İçin Gayet İyi'

Esnaf Mehmet Emin Yavuz ise; “Ramazan ayında müşteri kitlemizden memnunuz ancak tam mevsimine göre biraz zayıf. Tüketim biraz daha az oluyor bu ayda. Fiyatlar şu an için gayet iyi. Domates 40, kabak 25, bakla 35,havuç 20, çilek 65, salatalık 35 TL’ye kadar düştü. Ancak pazarlardaki bu durum bayram sonuna kadar devam eder. Ramazanın son haftası asıl bu taraflar daha çok yoğun olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme