• Haberler
  • Genel
  • Orman Yangın Gönüllüsü Olmak İsteyenlerin Dikkatine

Orman Yangın Gönüllüsü Olmak İsteyenlerin Dikkatine

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Yangın Gönüllüsü olmak isteyenler için duyuru yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda; “Mesleği orman yangını söndürme işçiliği olmayan ve bu görevden dolayı maaş almayan, eğitim, beceri ve donanım olarak profesyonel yangın söndürme işçiliği imkân ve kabiliyetlerine sahip olan, orman yangını çıktığında kendi meşguliyetini bırakıp, emir komuta zinciri içinde yangına müdahale eden ve yangın sonrası kendi meşguliyetine dönen 18 yaşını bitirmiş kişidir. Gönüllü ekibi; en az 5 en fazla 10 kişiden oluşur. Gönüllü ekip amiri; idarenin görevlendirdiği gönüllüler içerisinden belirlenen ve yangın amirliği eğitimi verilmiş kişidir” denildi. 

Gereken Şartlar

Gönüllü olabilmek için gereken şartları sıralayan Müdürlük; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 18 yaşını bitirmiş olmak. En az ilkokul mezunu olmak. Sağlık yönünden elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak (Aile sağlığı merkezlerinden alınması yeterlidir.)  Adli sicil kaydı olmamak. Teorik ve uygulamalı orman yangınlarıyla mücadele eğitimini başarıyla tamamlamış ve sertifikasını almış olmak” ifadelerini kullandı. 

‘Gönüllülerin Görevleri’

Gönüllülerin görevleri ise; “Orman yangını ihbarı üzerine, kişisel koruyucu donanım, araç ve ekipmanları ile ekip halinde olay yerine hemen intikal etmek. Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek. Orman yangınları esnasında her türlü kaza ve mahsur kalma gibi teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek. Devlet malını koruma ve uzun süreli kullanabilme anlayışı ile görev yapmak. Kişisel koruyucu kıyafetlerini muhafaza etmek ve bunların temiz ve düzenli bulundurulmasını sağlamak. Alet, edevat ve araçların bakım ve temizliklerini yapmak. Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen diğer eğitim ve tatbikatlara katılmak” şeklinde sıralandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme