• Haberler
  • Eğitim
  • İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: 'Türkiye Olarak Artık, Üreten Bir Ülkeyiz'

İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: 'Türkiye Olarak Artık, Üreten Bir Ülkeyiz'

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na katıldı.

Öğrenciler tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan projelerin sergilendiği fuarın açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Gençlik Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı, Şube Müdürleri Gülseren Anbarcı, Vedat Terlemez ve Gürsel Yıldız, okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Açılış kurdelesinin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve davetliler tarafından kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, İl Müdürü Gümüş ve davetliler tarafından tek tek gezilirken, öğrenci ve öğretmenler tarafından projeleri hakkında bilgi sunuldu. Fuarda sergilenen projeler davetliler tarafından ilgi ve beğeniyle gezildi. 

‘Türkiye Olarak Artık Tüketen Bir Ülke Değil, Üreten Bir Ülkeyiz’

Değişim ve dönüşümde bilgiyi ekonomiye çevirmenin ülkenin, kalkınmışlığıyla eşdeğer anlama geldiğini ifade eden İl Müdürü Gümüş; “Türkiye olarak artık tüketen bir ülke değil, üreten bir ülkeyiz. Üreten bir ülke olmanın da dinamikleri genç yaşta yeni icatların ortaya konulması, inovatif düşüncenin hayata geçirilmesiyle mümkün olmaktadır. Fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz” diye konuştu. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme