İGM, 40 Milyonluk Tasarruf İçin Harekete Geçecek

Kastamonu İl Genel Meclisi toplantıları bugünkü oturumla devam etti.

Toplantının gündeminde İl Milli Eğitim Danışma Kurulu’na üye seçimi, Taşköprü ve Pınarbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) Mütevelli heyetine üye seçimleri ile Denetim Komisyonu raporu yer aldı. 

Toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Danışma Kurulu’na üye seçimi görüşüldü. Yapılan müzakerelerin ardından Sadık Yıldız ve Mustafa Kalınçıldır Milli Eğitim Danışma Kurulu’na üye olarak seçildi. Toplantının diğer gündem maddesinde Taşköprü SYDV Mütevelli Heyetine üye seçimi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda Hüseyin Seven Taşköprü SYDV Mütevelli Heyetine seçildi. Toplantının devamında Pınarbaşı SYDV Mütevelli Heyetine üye seçimi görüşüldü. İGM üyelerince Faik Arslanca, Ahmet Gök ve Mehmet Tarası; Pınarbaşı SYDV Mütevelli Heyetine seçildi.

Toplantıda son olarak Denetim Komisyonu’nun raporu meclisin gündemine sunuldu. Denetim Komisyonu raporunda yer alan köylerin aydınlatılması ile ilgili maddede, köylerin aydınlatılmasının İl Özel İdaresi’ne büyük bir külfet getirdiği ifade edildi. Söz konusu maddeye değinen İGM Başkanı Doğan Ünlü, köylerin aydınlatılmasına yönelik Güneş Enerji Santrali (GES) çalışması yapılabileceğini ve bu şekilde yaklaşık 40 milyon TL’lik bir tasarruf sağlanacağını vurguladı. Başkan Ünlü, mevzuat çerçevesinde yapılabilecek çalışmaları araştıracağını konuyu öncelikle Vali Meftun Dallı ile sonrasında bakanlık nezdinde görüşeceğini ve mevzuat izin verdiği takdirde köylere yönelik GES çalışması yapılması için konuyla ilgileneceğini vurguladı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme