Eski Bakan Güçlü'den, Milli Eğitim'e Ziyaret

Anadolu Mektebi Okumaları kapsamında önceki dönem Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.

2016 yılında Kastamonu ilimizin dâhil olduğu Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılında ulusal düzeyde uygulanan çalışmalarda Anadolu Mektebi merkez ofisinin belirlediği takvim doğrultusunda lise ve ortaokul gruplarında yazar okumalarına devam ediliyor. Yazarları okuma sırasında ulusal proje programına uyularak, Kastamonu'daki liselerle okul ve il panelleri düzenleniyor.

Gerçekleşen ziyarette Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı, Önceki Dönem Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker ve Şube Müdürü Vedat Terlemez'in katılımı ile genel değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı. Toplantıya ayrıca 25 öğretmen 5 üniversite öğrencisi ile 3 lise öğrencisi katıldı. 

Toplantıda Anadolu Mektebi okumaları sonrası edinilen kazanımlardan bahsedilerek öğrencilerin erken yaşta kendilerini keşfetmelerinin önemine vurgu yapıldı. Ortaokul ve grubu okuma programı hakkında bilgi verildi, yazar söyleşileri, okul panelleri ve il panelleri hakkında planlamalar yapıldı.

Bakmadan Geçme