Doğanyurt YİBO'dan Bilim Fuarı

Doğanyurt Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YİBO,) TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinlikleri gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan projelerin sergilendiği fuarın açılışı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Halil İbrahim Kara, okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış kurdelesinin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve davetliler tarafından kesilmesini takiben sergilenen çalışmaların yer aldığı stantlar, İl Müdürü Gümüş ve davetliler tarafından tek tek gezilirken, öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından projeleri hakkında bilgi sunuldu. Fuarda sergilenen projeler davetliler tarafından ilgi ve beğeniyle gezildi.

İl Müdürü Gümüş bilim fuarlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme yöntemlerinden biridir. Bilim fuarları öğrencilerimizin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu bakımdan bilim fuarlarına çok önem veriyoruz. Projelerde emeği geçen tüm öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticilerini kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme